Per 1 januari 2022 treedt Timber and Building Supplies Holland NV (TABS) toe als lid van Ferney.

TABS' dochterondernemingen Jongeneel en Pontmeyer zijn distributeurs en onderscheiden zich met een breed assortiment op het gebied van hout en plaat, bouwstoffen, gevel, ijzerwaren en gereedschappen. De Jongeneel en Pontmeyer vestigingen (90 in totaal) zijn verdeeld over heel Nederland. De omzet in ijzerwaren en gereedschappen wordt volledig ondergebracht bij Ferney.

John Groen, Manager Centrale Inkoop Bouwstoffen Timber and Building Supplies Holland NV: “Door de aansluiting bij Ferney krijgen we als Jongeneel en Pontmeyer snel toegang tot een brede groep leveranciers van ijzerwaren. Dat is voor ons een waardevolle aanvulling op het pakket dat we al hebben.”

Door de samenwerking tussen Transferro en Zevij-Necomij leek Ferney er misschien wat bekaaid vanaf te komen in de conglomeratie van de bouwgroothandel. Maar met de aansluiting van TABS breidt Ferney het inkoopvolume en potentieel aan new business aanzienlijk uit. Met giga-leden als Isero en Polvo en BMN (met ook het zeer expansieve BMN IJzerwaren) combineert Ferney al langer volumes met die van een mooie groep familiebedrijven in ijzerwaren en gereedschappen.