De moeder van Jongeneel en PontMeyer nam vorige week twee bouwgroothandels over.

Het gaat om Hormes Bouwmaterialen in Wijchen en Withagen Houtprodukten in Tynaarlo. Hormes bestaat uit een bouwmaterialenhandel, een keuken- en tegelshowroom en een bouwmarkt. Withagen is gespecialiseerd in gelamineerd naaldhout voor constructies en gevel-timmerwerk. Volgens ceo René Olsthoorn van TABS Holland zijn de overgenomen ondernemingen ‘gezonde bedrijven met een goede naam'. "We zien beide bedrijven als een mooie aanvulling op onze activiteiten", zegt hij in het Financieele Dagblad.

Met deze acquisitie draagt TABS een steentje bij aan de dynamiek in de bouwgroothandel. Isero neemt geregeld collega-ijzerwarenhandels over, BMN expandeert met zijn BMN IJzerwaren-formule en BMN-moeder BME nam vorig jaar al de groep met Raab Karcher en Galvano over van Saint-Gobain.

Benieuwd naar de positie van TABS als moeder van Jongeneel en PontMeyer? Of naar andere dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].