MIXpro telt ieder jaar het aantal vestigingen van alle organisaties in de bouwgroothandel. Hoe zat het per 1-1-2022?

BOUWMATERIALEN- EN HOUTHANDEL

4Plus is veruit de grootste organisatie in dit segment en groeide stilletjes met 12 vestigingen. In die 4Plus-groei vergrootte het netwerk van de BouwPartner-formule met 2 vestigingen. Bouwcenter verloor een locatie, Bouwmaat opende er ééntje. En IGM Molenhoek – combinatie van ongebonden groothanwdels – wist 3 nieuwe leden aan te sluiten. De 32 Raab Karcher-vestigingen noteren we hier apart, maar ze maken intussen wel onderdeel uit van de BME-groep waar ook BMN en een aantal Bouwmaat-vestigingen eigendom van zijn. Netwerken van de TABS-dochters Jongeneel en PontMeyer groeiden niet qua aantal, maar het Bouwshop-concept zien we wel in steeds meer van hun vestigingen.

Eigen opgaven

De gepresenteerde aantallen betreffen de vestigingen in Nederland. Het zijn eigen opgaven van de organisatie, onze redactie heeft ze slechts globaal getoetst. Let op: de aantallen bevatten soms doublures. Zo zijn de aantallen van Zevij-Necomij inclusief Transferro, Bouwmaat, Mastermate en Destil. Die van Ferney inclusief BMN, BMN IJzerwaren, Polvo en Isero. En die van Nicovij bijvoorbeeld inclusief Enorm, Profnorm en IGM.

Business Update Bouwgroothandel

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutel­functionarissen, de kern­gegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].