Ieder jaar telt MIXpro het aantal vestigingen in de bouwgroothandel. Hoe zat het per 1-1-2022?

IJZERWAREN B2B

De ijzerwarenmarkt beweegt volop, vooral door onderling overnames en samenwerkingen. De groei van het aantal vestigingen van leden van Zevij-Necomij komt door de aansluiting van Transferro. Transferro’s 220 vestigingen (nu excl Procoop) zitten dus dubbel in dit staatje. Andere dubbeltellingen zien we bij Destil en Isero-Polvo. De vestigingen van de eerste zitten net als die van Bouwmaat – ook in die van Zevij-Necomij. En die van Isero en Polvo ook in die van Ferney, net als die van BMN en BMN IJzerwaren. Die laatste groep groeide met +7 harder dan Isero en Polvo, maar niet zo hard als het gestaag expanderende Toolstation (+15).

Eigen opgaven

De gepresenteerde aantallen betreffen de vestigingen in Nederland. Het zijn eigen opgaven van de organisatie, onze redactie heeft ze slechts globaal getoetst. Let op: de aantallen bevatten soms doublures. Zo zijn de aantallen van Zevij-Necomij inclusief Transferro, Bouwmaat, Mastermate en Destil. Die van Ferney inclusief BMN, BMN IJzerwaren, Polvo en Isero. En die van Nicovij bijvoorbeeld inclusief Enorm, Profnorm en IGM.

Business Update Bouwgroothandel

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutel­functionarissen, de kern­gegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].