Veilig en snel cilinders en sleutels (na)bestellen. Met de AXA cilinder- en sleutelservice bestel je in een paar stappen veilig en snel (gelijksluitende) cilinders en sleutels op maat. Daarbij kun je kiezen voor één of meerdere nieuwe cilinders met bijpassende sleutels of je kunt extra sleutels of cilinders bijbestellen voor een bestaande situatie. “Deze online service biedt extra verkoopkansen voor breder georiënteerde dealers. Zij kunnen zich hiermee profileren als specialist.”

De laatste jaren groeit AXA explosief met hun assortiment cilinders. Hun sterke positie en naam bij het kwaliteitshang- en sluitwerk in het raamsegment trekken ze daarbij door met een verdere verdieping van het assortiment deurproducten. “We hebben bijvoorbeeld veel vraag naar gelijksluitende cilinders”, legt Business Line Manager Menno Bouwens uit. “Veiligheid rond en in het huis heeft momenteel veel aandacht. Landelijk is daar veel promotie voor en ook bij AXA proberen wij mensen bewust te maken van raam- en deurbeveiliging. Daarvoor bieden we goede cilinders in vier series, die verschillende niveaus van beveiliging hebben.

Compleet assortiment met bijbehorend advies

AXA ziet veel positieve ontwikkelingen bij klanten die hun cilinders verkopen. Dat is de reden waarom ze de volgende stap zetten. “Cilinders en sleutels adviseren is toch wel iets is waar je kennis voor moet bezitten, het kan gecompliceerd zijn. In de ijzerwarenvakhandel weet men daar veel van, maar niet iedereen bij de bouwgroothandel heeft deze specialistische kennis paraat.” Bouwens legt uit dat AXA hiervoor een online tool heeft ontwikkeld. “Met het doorlopen van een aantal vragen kun je de beste oplossing per klantsituatie kiezen. Zelfstandig, of samen met de klant.”

Een groothandel of winkel kan op deze manier een compleet assortiment van zo’n 800 artikelen aanbieden, terwijl alleen de hardlopers fysiek in de winkel of showroom aanwezig zijn. Bovendien is het eenvoudig met de online tool om maatwerk te bestellen. Bouwens: ”Alle winkels kunnen in een dealerportaal inloggen bij de AXA cilinder- en sleutelservice. Leveringen gaan via de winkel.”

In een paar stappen de juiste keuze

Het is een gemakkelijke tool om cilinders en sleutels te bestellen, verduidelijkt Product Data Specialist Rosanne van Maanen. Zij beheert de backend van de AXA cilinder- en sleutelservice. “Wil je nieuwe setjes cilinders en sleutels bestellen, of op sleutelnummer nabestellen? Dat kan in een paar simpele stappen. Met de tool kun je uit alle series bestellen. Eerst kies je voor nieuwe of extra sleutels en/of cilinders. Dan maak je een keuze uit één van de vier series cilinders, waarbij duidelijk wordt uitgelegd welke functies daarbij horen. Daarna kies je het type cilinder: dubbele-, enkele- of knopcilinder. Vervolgens kies je de juiste maatvoering en of je een gevarenfunctie wilt, als dat relevant is. Bij nabestellingen moet je bij sommige typen wel het unieke veiligheidscertificaat uploaden. Het illegaal kopiëren van sleutels wordt hiermee voorkomen. Binnen vijf werkdagen wordt de bestelling verstuurd naar de vestiging, waarna de klant deze op kan halen. Is er haast bij? Dan kan zelfs binnen 48 uur geleverd worden.”

Bewustwording biedt verkoopkansen

De online AXA cilinder- en sleutelservice leidt je in een paar eenvoudige stappen door de mogelijkheden heen. Daarbij vinden gebruikers een heldere toelichting over de verschillende mogelijkheden en de veiligheidsaspecten. Duidelijke teksten worden ondersteund met bijpassende afbeeldingen. “Voor vragen of ondersteuning is een helpdesk beschikbaar”, zegt Van Maanen. “Wij ondersteunen dealers met marketinguitingen, zowel voor online als in de winkel. Denk aan displays voor op de balie, folders en video’s. Het bewustzijn dat deze mogelijkheden er zijn, daar valt nog veel winst te halen. In de winkel kan men de vele mogelijkheden aan de klant laten zien. En heeft iemand er eenmaal mee gewerkt? Dan zien we dat ze vaker terugkomen. Vaak begint het met nabestellingen, daarna volgen complexere bestellingen.”

“Partijen als Bouwmaat en Bouwpartner werken al met de tool”, volgens Bouwens. “Het enige dat hiermee niet kan zijn sluitplannen voor grotere projecten. Dat is te complex en die moeten vaak goed gedocumenteerd zijn. Die sluitplannen kunnen wel snel gemaakt worden door onze specialisten van de customer service. En omdat we zelf de cilinders inleggen zijn we flexibel, hiermee is ook dit maatwerk snel leverbaar”, zegt Bouwens. “Met deze online service ben je specialist in sleutels en cilinders en kun je je goed profileren in de markt. Wij helpen je hier graag mee.” 

“Waar men voorheen terecht kon bij een klein aantal gespecialiseerde partijen voor maatwerk, kunnen nu ook breder georiënteerde partijen zich met hulp van de online service eenvoudig profileren als specialist op het gebied van cilinders en sleutels.” Het AXA assortiment veiligheidscilinders bestaat uit vier typen: de Security, Comfort Security, Ultimate Security en Xtreme Security. Voor alle typen geldt dat deze op bestelling in vele gewenste aantallen, lengtes en uitvoeringen geleverd kunnen worden.

AXA, Veenendaal, 0318 536 111, www.axahomesecurity.com, info.axa.home@allegion.com