Het blijft natuurlijk een gevoelszaak, maar …. Als een klant iets bestelt, stuur je het dan op? Of denk je mee met die klant?

Aan steeds meer bouwprojecten wordt de eis gesteld dat deze zoveel mogelijk energieneutraal moeten worden gebouwd. Voor nieuwbouwwoningen is er al een wettelijke regeling (BENG), voor utiliteit- en verbouwprojecten zijn er regels in de maak of wordt de eis gesteld door de (goede) opdrachtgever. Voor bouwers en vakmensen is dit geen probleem. Want: ‘u zegt maar wat u wilt en wij maken het’. Wat de Kunde betreft zit het wel goed, maar hoe zit dat met de Kennis? En daaruit voortvloeiend…. Met de Verantwoordelijkheid?

Zeker met de wet kwaliteitsborging op komst (WKB) komt de vraag: hoe zit het met de aansprakelijkheid t.a.v. de energieneutraliteit? Als we dan toch aan het meedenken gaan, is dit ook wel een mooie. Mijn indruk is dat veel bouwers vanuit de portemonnee/kwaliteit-combinatie hun materialen bestellen. Een soepele verwerking is daarnaast zeer belangrijk en een belangrijk beoordelingscriterium. Maar de bijdrage van het materiaal aan de (bouwkundige) energieneutraliteit van het gebouw/project is voor velen een onbekende factor.

Ik denk dat voor de toeleveranciers hier een wereld te winnen is. Laat zien wat de bijdrage van het materiaal is aan de (bouwkundige) energieneutraliteit, in positieve en in negatieve zin. Promoot het positieve. Vooral de kleinere bouwers (zonder research-afdeling) en vakmensen hebben hier profijt van. Hoe goed klinkt het als de vakman zijn klant kan vertellen dat zijn project verantwoord gemaakt is.

En voor de vakhandel geldt: Geef die informatie, door mee te denken scoor je (energieneutrale) punten.

Dennis Kosten
Directeur VLOK