Zoals PontMeyer met de Bouwshop bezig is, is Jongeneel ook zijn assortiment aan het uitbreiden en zien we in steeds meer Jongeneel-vestigingen serieuze Bouwshops.

Marketingmanager Mascha Nuijens: “We vertelden in MIXpro al eerder over Jongeneels assortiment bouwmaterialen. Dat was een eerste stap. We breiden steeds verder uit om onze klanten te helpen de complete klus te klaren.” Brouwer: “Hout en plaatmateriaal en gevelbekleding blijft daarbij onze expertise, maar als de klant toch bij ons is, koopt hij bij ons ook graag andere producten voor zijn klus. Mits het assortiment klopt en de kennis en kunde op het juiste niveau is.” Daar werkt Jongeneel dus hard aan.

Nuijens: “We werken van binnen naar buiten, van klein naar groot en van dichtbij naar veraf. Vanuit ons assortiment gezien en vanuit het perspectief van onze klanten.” Collard: “Gipsplaten liggen bijvoorbeeld dichter bij onze kern van hout en plaatmateriaal dan een systeemvloer. Zo gaan we bijvoorbeeld van gipsplaten via isolatie en cellenbeton uiteindelijk wel naar die breedplaatvloer. Het is een reis, dat gaat niet van de een op de andere dag. We komen bij klanten binnen met goed hout en plaatmateriaal en maken dan bekend dat we ook goed zijn in bouwmaterialen. We komen nergens zomaar binnen op bouwmaterialen.” Brouwer: “Het is een kwestie van positionering versus assortiment. Vergelijk het met de Lidl: die staat bekend om zijn groente en fruit, maar heeft ook gewoon frisdranken en chips in haar assortiment.”

Dit is een fragment uit een uitgebreid Jongeneel-interview met Mascha Nuijens, Denis Brouwer en Benjamin Collard.