Bij Jongeneel is e-commerce een heet hangijzer. “We scoren daar een magere voldoende”, zei directeur Denis Brouwer in een interview met MIXpro.

Kort na een uitgebreid Jongeneel-interview met MIXpro kondigde Brouwer zijn afscheid bij Jongeneel aan. In het artikel was hij openhartig over de potentie van e-commerce. 

“Op integraliteit kunnen we nog grote stappen zetten”, beaamt Manager Productmanagement Benjamin Collard. “Hoewel we de afgelopen jaren ons e-commerce team hebben laten groeien van 1 persoon naar 10 online-collega’s, zijn we nog niet tevreden, bijvoorbeeld over het ontsloten assortiment. Dat moet de komende periode echt worden verbeterd”, zegt Marketingmanager Mascha Nuijens. Brouwer realiseert zich de mazzel van een sector die in zijn geheel achterloopt, maar weet ook hoe snel het kan veranderen. “Toen ik in 2010 bij ABN Amro werkte hadden we in de directie serieuze twijfels of wel moesten investeren in mobiel bankieren. Want we hadden toch internetbankieren?” Hij gelooft heilig in de combinatie van clicks & bricks. “Ik geloof niet in het verdwijnen van persoonlijk contact. En evenmin dat de vestiging zal verdwijnen. Maar we kijken nu vooral naar de vestigingen en zien online nu vooral als een service. Terwijl e-commerce hard zal groeien. Ik denk wel tot 25%, al in 2025.”

Dit is een fragment van een uitgebreid Jongeneel-interview met Denis Brouwer, Benjamin Collard en Mascha Nuijens.