In een persbericht maakte BME vandaag het voornemen bekend om Nelemans over te nemen.

Het was al een tijdje 'talk of the town' in de bouwgroothandel.

Maar de grootste organisatie in de Nederlandse bouwgroothandel – BME is moeder van  BMN Bouwmaterialen, BMN IJzerwaren, Raab Karcher, de Jager-Tolhoek, Galvano en enkele Bouwmaat-vestigingen – neemt straks met Nelemans waarschijnlijk een van de grootste familiebedrijven in de bouwmaterialenhandel over. Daarvoor ligt er inmiddels een overeenkomst tussen BME en Nelemans die uiteraard eerst nog onder de loep van de ACM moet.

Zie hier het persbericht van BME over de (voorgenomen) overname van Nelemans

BME-topman Remco Teulings: “The acquisition of Nelemans is an excellent fit with our current BMN footprint in the Dutch market thanks to its local presence in the South and West of the Netherlands. Part of this group is also the innovative TegelMegaStore concept which enables us to further expand our rapidly growing tiles competencies. We look very much forward to welcoming the colleagues of Nelemans to the BME Group.”

In een eerder MIXpro-artikel over Nelemans schreven we dit:

Nelemans’ complete groep

Anno 1930 startte de opa van de huidige generatie met een bouwgroothandel in Zundert. Sinds 1993 staat de derde generatie aan het roer met twee broers en een neef. Nelemans is al Bouwcenter-bestuurslid van het eerste uur. Doordat Zundert tegen de Belgische grens aanligt, had het bedrijf daar eigenlijk maar een halve cirkel qua verzorgingsgebied. Daarom streek het in 2002 neer in Etten-Leur.
 
Sindsdien is Etten-Leur, 35.000 m2 groot, het hoofdkwartier met een centraal logistiek centrum, een bouwshop en een showroom van 2.500 m2. 
In een cirkel daaromheen runt Nelemans nog 4 satelliet-bouwshops in Breda, Oosterhout, Roosendaal en Zundert. Verder heeft het nog een complete vestiging in Tilburg en is het de eigenaar van Bouwcenter Dijkstra in Den Haag dat nog steeds onder eigen naam in de markt werkt.
Nelemans is ook eigenaar van de formule Tegel Mega Store, een concept van moderne tegelwinkels die zich voornamelijk op de consument richten.
Anno 2021 heeft Nelemans Tegel Mega Stores in Tilburg, Breda, Den Haag, Den Bosch en Zaandam (die laatste is overgenomen van Bouwcenter Floris).

----

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel?
Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen?
Check dan MIXpro's [Business Update Bouwgroothandel].