Met de overname van de Distributie-tak van Saint-Gobain bracht BME de ketens BMN en Raab Karcher samen in één groep. Waarom de keuze voor Raab Karcher? En is TABS misschien de volgende overname?

We vroegen het BME's CEO Remco Teulings in een uitgebreid interview dat biinnenkort in MIXpro zal verschijnen. Dat TABS de volgende acquisitie zal zijn, ligt niet voor de hand: “Ook TABS nog overnemen lijkt me een beetje te ver gaan", zegt Teulings. "In ons marktmodel lijkt het me dat lastig om dat volledig passend te maken.”

Hoe maak je als BME dan de keuze om Saint-Gobain Distributie over te nemen in plaats van TABS?

“We hebben zeker ook over TABS nagedacht, het is een prachtig bedrijf.” Was het te koop? “Alles is te koop, uiteindelijk gaat het om de juiste prijs en timing, denk ik.” Maar waarom dan toch Saint-Gobain? “Het had allebei gekund. Saint-Gobain is iets meer van hetzelfde en daardoor iets makkelijker te integreren. TABS heeft zijn oorsprong in het hout en heeft daar haar ‘forte’. Onze verhouding hout en bouwmaterialen is denk ik precies omgekeerd aan die van TABS. Als je die verschillende competenties van hout en bouwmaterialen combineert, creëer je veel meerwaarde voor de toekomst. Met de houtpositie van TABS zou je strategisch kunnen groeien, net zoals wij nu doen met ijzerwaren.”

In een uitgebreid interview met MIXpro sprak BME's CEO Remco Teulings over de invloed van Blackstone als eigenaar van BME, over de stevige investeringen die het concern doet in groei, over de expansie, de ACM, het 'voortrekken' van de markt als marktleider en zijn geloof in een premium-positie voor de bouwgroothandel.