“Ze zitten op het dak op me te wachten,” zegt Roy Penning, dus veel tijd heeft hij niet. Een deel van het dak heeft een schuinte die niet overeenkomt met die van de geleverde nokvorsten. Hij is hier om nokvorsten op te halen die wel passen.

Roy is een allround bouwprof met een voorliefde voor het timmervak. Hij komt uit Zandvoort, zijn bedrijf heet Physic Bouw en onder die noemer neemt hij klussen aan, van het kleinere onderhoudswerk tot aan volledige nieuwbouwprojecten. “Jullie hadden beter naar Zandvoort kunnen komen. Daar ben ik een kelderbak aan het uitbouwen. Mooie klus!” De dakklus is van een collega waarvoor hij vaker werkt. “Zo gaat dat in ons wereldje. Je helpt elkaar vooruit.” De collega haalt zijn materialen altijd bij deze bouwmaterialenhandel in Alkmaar. Roy haalt de materialen voor zijn eigen werken bij de Stiho in Haarlem, waar hij veel werk heeft. Elke bouwprof heeft zijn eigen adres. Een vanzelfsprekendheid volgens Roy.

Vorig jaar overleed zijn vader, een groot verlies. Tot die tijd runden ze Physic Bouw met z’n tweeën en samen konden ze veel werk aan. Toch hoeft hij het niet alleen te doen. “Afhankelijk van de grootte van een klus neem ik anderen mee, ook de collega van de dakklus. Soms heb je werk voor tien en soms ga ik alleen op pad. Zo werkt dat.” Misschien haakt zijn zoon op termijn aan. “Hij is pas dertien, dus het kan nog alle kanten op. Soms lijkt het hem wel wat en soms niet.” Ondertussen zitten zijn collega’s op het dak te wachten. Roy lacht: “Bij wijze van spreken. Ze kunnen wel vooruit hoor. Er is daar genoeg te doen.”

  • Bouwprof Roy Penning
  • Locatie Bouwcenter RAB Laanenderweg Alkmaar
  • Tijdstip Rond het middaguur

‘Zo gaat dat in ons wereldje. Je helpt elkaar vooruit’