Hoogwaardige kwaliteit en beter voor de gebruiker: Kwalitatieve lijmen, kitten en PU-schuim die hoogwaardig zijn en tegelijkertijd minder schadelijke stoffen bevatten? Die unieke combinatie biedt Bostik met hun Premium Aware producten. Met de campagne ‘Het beste op de bouw, beter voor jou!’ laat het merk zien dat kwaliteit en duurzaamheid uitstekend samengaan.

“Is jouw professionele klant op zoek naar een hoogwaardige lijm of kit die tegelijkertijd voldoet aan hoogwaardige eisen bij duurzaamheid? Dan kun je blindelings naar de producten van Bostik Premium Aware lopen”, zegt Business Developer Martijn Wegman. “Al deze producten hebben de allerhoogste kwaliteit én voldoen aan de hoogste eisen bij duurzaamheid. Dat is prettig voor zowel de verwerker als voor het milieu, waarbij je bovendien voldoet aan alle wet- en regelgeving. De kleine lettertjes van een etiket? Die hoef je bij al deze producten niet meer te controleren.”

De naam Bostik Premium Aware bestaat uit twee begrippen:

1 Premium: voor innovatie met alleen de allerbeste kwaliteiten, een lange levensduur en een perfecte oplossing voor alle toepassingen.

2 Aware staat logischerwijs voor duurzaamheid en bewustzijn. Alle producten bevatten minder schadelijke bestanddelen, waardoor ze vriendelijk zijn voor de gebruiker en het milieu.

Hoogste kwaliteit én duurzaam

Bostik Premium Aware is een concept met de hoogste kwaliteit lijmen, kitten en PU-schuim die veel minder schadelijke stoffen bevatten en o.a. vrij zijn van ftalaten, ofwel weekmakers. Dat is beter voor de verwerker en het milieu. Ieder Bostik Premium Aware product beschikt minimaal over één onafhankelijke duurzaamheidscertificering, gecombineerd met de hoogst beschikbare kwaliteit. Alle kitten en lijmen zijn in het bezit van een EPD, dit is een internationaal erkende milieuproductverklaring. Vanaf het moment van produceren tot het op de markt brengen wordt daarbij naar alle milieuaspecten gekeken.

Geschikt voor hoogste eisen bij duurzaamheid

Wegman ziet dat er steeds meer sprake is van een voor­schrijvende markt, waarbij strengere verplichtingen gelden. “Steeds vaker vragen bouwprofessionals naar Emicode, dat is een duurzaamheidscertificering. Je ziet dat steeds meer aannemers er actiever mee zijn. Niet alleen vanuit de wet- en regelgeving, maar vooral omdat ze medewerkers met veilige en duurzamere producten willen laten werken.” Hij somt op aan welke normen en eisen de Bostik Premium Aware producten voldoen: “Bostik Premium Aware producten hebben de hoogste emissie-certificeringen, zoals EC1PLUS, A+ en/of M1, en zijn geschikt voor duurzaamheidsprojecten zoals fitWELL, WELL-, Active House-, LEED- en BREEAM-projecten. Ofwel: het minst schadelijk voor milieu, de verwerkers en de uiteindelijke gebruikers van een pand. Ook hebben ze geen negatieve invloed op het luchtklimaat van een pand. We zetten hierbij ook in op de utiliteitsbouw. Daar heb je te maken met de hoogste eisen. Uiteindelijk gaat het om minder uitstoot van CO2.”

Bewustwording stimuleren

“Bij Bostik liepen we al langer voorop met kwalitatieve, duurzame producten”, legt Marketeer Simone Thur uit. “Met campagnes willen we de verschillende doelgroepen bereiken, zoals eind­gebruikers, aannemers en opdrachtgevers. De campagne ‘Het beste op de bouw, beter voor jou!’ is daar een goed voorbeeld van. In de praktijk zien we namelijk dat op de bouw vaak wordt gegrepen naar standaardproducten, terwijl je ook kunt kiezen voor minder schadelijke producten die minstens zo kwalitatief zijn.” Wegman vult aan: “Bovendien kun je dankzij de compacte lijn makkelijker werken, omdat je niet na hoeft te denken welk product voor welke ondergrond geschikt is. Bostik Premium Aware producten zijn namelijk geschikt voor brede toepassingen. We zien dan ook positieve resultaten, daar zijn we trots op.”

Ondersteuning

“Het mooiste zou zijn wanneer een aannemer in de groothandel het schap met ‘duurzaamheidsproducten’ direct ziet. Daar moet hij een compleet pakket van producten vinden die voldoen aan hoogwaardige eisen’, zegt Wegman enthousiast. “Als baliemedewerker kun je uitleg en advies geven dat deze producten hoogwaardig en tegelijkertijd duurzaam zijn.” Bostik geeft hiervoor ondersteuning met campagnes en probeerverpakkingen. De accountmanagers van Bostik geven trainingen en adviezen op de winkelvloer. Thur: “We bieden ook veel content. Zo is Bostik Premium Aware zichtbaar op social media en hebben we bijvoorbeeld een landingspagina met uitleg en certificering en de meest gestelde vragen.” 

Het compacte assortiment van Bostik Premium Aware

• Bostik A750 EXTERIOR ACRYLIC - hoogwaardige snel regenbestendige acrylaatkit

• Bostik A975 PREMIUM PAINTABLE - unieke overschilderbare acrylaatkit

• Bostik A990 PREMIUM ACRYLIC - hoogwaardige ftalaatvrije acrylaatkit

• Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM - hoogwaardige hybride lijm zonder kans op vlekvorming

• Bostik H995 PREMIUM ALLROUND - hoogwaardige allround (breed inzetbare) hybride kit

• Bostik H980 HIGH TACK PREMIUM - constructie en montagelijm met een zeer hoge aanvangskleefkracht zonder kans op vlekvorming

• Bostik S960 SILICONE NON STAINING - hoogwaardige allround siliconenkit zonder vlekvorming (met lage modulus)

• Bostik P935 FOAM’N’FILL PREMIUM FLEX PRO - professioneel flexibel, thermisch en akoestisch isolerend PU-schuim

 

“Voorsorteren op ontwikkelingen”

Marc de Jong, hoofd inkoop bij Polvo: “Polvo is onderdeel van een holding die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt. Ook wij merken dat onze klanten vaker voor duurzame producten kiezen: deels gedwongen vanuit wetgeving en deels uit eigen initiatief. Daarbij spelen zaken als MVO, het milieu maar ook modern personeelsbeleid. Want op deze krappe arbeidsmarkt vraagt vooral de jonge generatie om te kunnen werken met goede, milieuvriendelijke producten die minder schadelijk zijn voor hun gezondheid.”

“De klantvraag naar ‘groen’ bouwen wordt steeds groter. Dat geldt zowel bij de productie als bij het gebruik, ofwel in de hele keten. Dat is een langdurig en lastig traject dat steeds beter gaat. Want als je ketenverantwoordelijkheid wilt, dan moet je met betrouwbare partners samenwerken. De herkomst van een grondstof of een product moet betrouwbaar zijn. Het is één van de redenen waarom wij bijna uit­­sluitend kiezen voor Europese partners, omdat het ook door wet- en regelgeving steeds lastiger wordt om zaken in het Verre Oosten te doen. Dat is een onontkoombaar proces.”

“Kijk je naar de prijs? Dan is groen momenteel duurder. Dat zal de komende drie tot vijf jaar wel zo blijven. Maar door recycling zullen de verschillen steeds kleiner worden, zo verwacht ik. Zeker wanneer de wet van de grote aantallen gaat gelden, dan zullen de prijzen snel naar elkaar toegroeien. Iemand die nu voor een groen product kiest, doet dat vanuit imago, duurzaamheid en kwaliteit. Maar het is ook voorsorteren op de ontwikkelingen. Bostik biedt hierbij toevoegde waarde. Niet alleen omdat ze een groen en goed product aanbieden, maar ook omdat het hufterproof is. Premium Aware is overal toepasbaar, heeft een goede kwaliteit, is goed gecertificeerd en is bovendien duurzaam.”

Bostik, Oosterhout, 0031 (0)162 491 000, infonl@bostik.com, www.bostik.com/www.bostikpremiumaware.com