“Met Brennenstuhl Multi Battery 18V System bieden we professionals in bouw, installatie en industrie werklampen die aangesloten kunnen worden op de meeste 18V accu’s van de vijf grootste powertoolmerken. We hebben nu twee compacte LED-werklampen en breiden dat aantal dit najaar uit met meerdere nieuwe armaturen. Ieder met hun eigen kenmerk en toepassing. Daarnaast voegen we twee gerenommeerde powertoolmerken toe, waarmee we een nog grotere doelgroep willen bereiken”, zegt Daan Hoogland, Sales Manager Nederland van Brennenstuhl.

De Brennenstuhl Multi Battery 18V System - werklampen, werken momenteel op de 18V accu’s van Bosch Professional, Makita, Metabo, Milwaukee en DeWalt. Hoogland: “Allemaal A-merken die kunnen rekenen op een trouwe groep gebruikers. De professionals kunnen met onze robuuste werklampen en hun eigen accu’s snel en eenvoudig beschikken over voldoende en goed licht op iedere gewenste locatie. Multi Battery gaat mee met de keuze van de professional.”

Internationale oriëntatie

De keuze voor die vijf merken komt voort uit de activiteiten van Brennenstuhl in verschillende landen. “Wij zijn een internationaal georiënteerde onderneming en kijken in de landen waarin we actief zijn naar welke powertoolmerken daar populair zijn. Zo is Makita in Nederland sterk vertegenwoordigd. Vanuit die strategie hebben we inmiddels vijf powertoolmerken toegevoegd aan Brennenstuhl Multi Battery.”

Dit najaar worden de vijf gerenomeerde merken verder uitgebreid. “Daarmee kunnen we onze doelgroep weer verder verbreden. Door het systeem verder uit te breiden met nieuwe modellen en merken, kunnen we onze rol als specialist in werkverlichting steeds beter invullen.”

Uniek interface-systeem

Wat het Multi Battery System uniek en echt uniek maakt, is het plug and play adaptersysteem. “De adapters die voor verschillende accu’s gebruikt worden, klik je eenvoudig aan de achterzijde van de lampen vast en ook weer los. Het zorgt voor enorm veel gemak voor de gebruiker. Het is echt een kwestie van één klik, de accu plaatsen en je bent klaar voor gebruik.”

Hoogland: Wij zijn niet de enige met een dergelijk werklamp op de markt, maar kunnen ons duidelijk onderscheiden. Onze adapters zijn uniek, en plug en play voor snelle installatie wanneer het ertoe doet. Wij steken met Multi Battery echt in op handelingssnelheid en toepassingsgemak. De losse interface adapters zijn ook los verkrijgbaar, een extra service die we erbij aanbieden.”

Beveiliging voor behoud van accu

De werklampen van Brennenstuhl zijn uitgerust met een beschermingssysteem voor de accu’s tegen diepontlading, accustoringen en oververhitting door hoge belastingstromen. “Dat kunnen anderen niet garanderen en daarmee waarborgen we de levensduur van de accu’s van de gebruikers in combinatie met onze lampen. Belangrijk, want zij hebben hun accu’s ook nodig voor het gebruik van andere elektrische gereedschappen.”

Voor de meeste 18V accu’s heeft Brennenstuhl ook afdekkappen gemaakt, die eenvoudig om de batterij geplaatst kunnen worden. De afdekkappen zorgen voor maximale bescherming onder de zwaarst mogelijke omstandigheden. “Deze bescherming past bij de sterke aluminium en polycarbonaat behuizing van beide armaturen. Door deze behuizing en bescherming voldoen de combinaties aan de veiligheidsklassen IK08 en IP65. Als we het dan doen, doen we het goed”, aldus Hoogland.

Hoge lichtintensiteit

“De twee Multi Battery LED-werklampen die we nu aanbieden zijn de MA4000 en de MH6050. Beide lampen kenmerken zich door een hoge lichtintensiteit van respectievelijk 4500 en 6200 lumen, die gerealiseerd wordt door gebruik van hoogwaardige en heldere COB LED’s”, zegt Hoogland, die toevoegt dat de lampen vier schakelniveaus hebben (100%, 75%, 50% en 25%).

Afhankelijk van het type accu en de lichtstand leveren de lampen voldoende licht voor iedere klus. Hoogland: “Bij een lichtstand van 100% biedt een 18V 1Ah accu minimaal 30 minuten licht. Met een 18V 5Ah accu is dat minimaal 2,5 uur en een 18V 12Ah accu kan zo bijna een hele werkdag gebruikt worden.”

Hybride bouwlamp

De MA4000 is een werklamp welke alleen op accu werkt, de MH6050 is een hybride variant. “Die kan ook op de netvoeding aangesloten worden, hiervoor wordt een kabel van 5 meter meegeleverd. En in het geval de netstroom uitvalt, schakelt de lamp automatisch over naar de accu, zodat de gebruiker zijn werklicht behoudt en andersom schakelt de lamp van accu naar netstroom als de accu leeg is.”

Een groot voordeel van de hybride lamp is de flexibiliteit voor de gebruiker. “Professionals die vaak op plekken werken waar netstroom beschikbaar is, gebruiken bij voorkeur de stekker. Als ze echter een keer in een kruipruimte moeten zijn, is een accu veel handiger dan het werken met een verlengsnoer.”

Uitbreiding assortiment

Brennenstuhl heeft voor dit jaar een flinke uitbreiding van het Brennenstuhl Multi Battery 18V System gepland, waarvan ook de Nederlandse vakhandel kan profiteren. Hoogland: “Naast de uitbreiding van de andere powertoolmerken, introduceren we dit najaar ook meerdere nieuwe armaturen. Compacte modellen, die stuk voor stuk een extreem hoge lichtopbrengst bieden en zich onderscheiden van andere bouw- en werklampen. Bieden we nu nog maximaal 6.200 lumen, we gaan straks naar 14.000 lumen. Daarmee kunnen we een veel grotere markt bedienen.” Zo komt Brennenstuhl ook met een armatuur dat rondom licht geeft en een statiefmodel.

“Met de groei van het aantal powertoolmerken en armaturen zijn we in staat om een bredere doelgroep in de bouw, installatie en industrie kwalitatief goede en uitermate gebruiksvriendelijke werkverlichting te bieden. Zo stelt een stukadoor of schilder andere eisen aan de verlichting op zijn werkplek dan een installateur of timmerman.”

Samen met vakhandel

De introductie van dat nieuwe en bredere assortiment van Brennenstuhl Multi Battery 18V System pakt Brennenstuhl graag samen met de bestaande dealers in de professionele vakhandel op. “Zij kennen hun klanten en samen kunnen we de assortimenten daarop afstemmen. Wij zorgen daarbij voor goed POS-materiaal waarop we de werking en de grote voordelen van Multi Battery duidelijk naar voren brengen.”

Met de werklampen biedt Brennenstuhl volgens Hoogland meerwaarde voor de gebruikers en daarmee ook voor de dealers. “Met onze Multi Battery-werklampen bieden zij hun klanten een unieke oplossing. Een compacte, krachtige en veilige lichtbron, die werkt op de accu van hun favoriete powertoolmerk.” 

Familiebedrijf Brennenstuhl

Het Duitse familiebedrijf Brennenstuhl is al ruim 60 jaar wereldwijd actief in de productie en levering van talloze stroomverdelers, contactdozen en werklampen. Vanuit het hoofdkantoor in Tübingen en vestigingen in onder meer Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland worden de verschillende markten door de ruim 350 medewerkers lokaal bediend.

In Nederland werkt Brennenstuhl met een team van vijf mensen onder leiding van Sales Manager Daan Hoogland. “Hoewel we al sterk vertegenwoordigd zijn op de Nederlandse markt en bekend staan om de kwaliteit en veiligheid van onze producten, zien we nog veel potentieel. Zeker voor ons verlichtingsassortiment. Dat gaan we de komende periode samen met de vakhandel vormgeven.”

Brennenstuhl, Tübingen (D), +49.(0)70.71.880.10, info@brennenstuhl.de , www.brennenstuhl.com