BMN IJzerwaren nam ijzerwarenhandel Jacob Bakker over en trekt daarmee een lijntje naar de GBI-groep die lid is van Zevij-Necomij.

Op 1 september heeft GBI Jacob Bakker IJzerhandel zich aangesloten bij BMN Bouwmaterialen. De overname van Jaco Bakker past in de groeistrategie van BMN IJzerwaren en vormt een aanvulling op het bestaande vestigingennetwerk.

Voorlopig vanuit huidige locatie, later onder één dak

Met de toevoeging van Jacob Bakker aan de ijzerwarenfamilie versterkt BMN zijn positie in Enschede. De activiteiten van Jacob Bakker blijven voorlopig plaatsvinden op hun huidige locatie Binnenhaven 16 te Enschede (tegenover BMN Enschede), onder de naam/stijl van BMN | Jacob Bakker. Zodra het nieuwe BMN-pand aan de Hendrik Ter Kuilestraat in Enschede gereed is, medio april 2023, worden alle formules samengevoegd onder één dak. BMN | Jacob Bakker gaat dan verder als BMN IJzerwaren.

Over Jacob Bakker

De GBI Groep bestaat uit twaalf technische groothandels, waaronder Jacob Bakker. Jacob Bakker is een groothandel voor de Bouw en Industrie met een breed assortiment aan gereedschappen, bevestigingsmiddelen, hang- en sluitwerk, intern transport, werkplaatsuitrusting en persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast doen zij ook reparaties en keuringen van machines, klimmateriaal en valbescherming. Jacob Bakker heeft veertien medewerkers in dienst.

Over BMN en BMN IJzerwaren

BMN biedt met ruim 3500 medewerkers op meer dan 140 vestigingen een ruim assortiment materialen en diensten voor professionele bouwers onder één dak; van hout & plaat, ruwbouw, chemie & bindmiddelen, afbouw, tegels tot en met ijzerwaren en gereedschap. BMN IJzerwaren is de ijzerwarenspecialist in de BMN-organisatie en beschikt over zeven vestigingen in Nederland. Ook De Jong & Roos en Jonker Deurenmontage B.V. zijn onderdeel van BMN IJzerwaren.

Lijntje naar GBI en Zevij-Necomij

Met de overname van Jacob Bakker trekt BMN IJzerwaren een nieuwe draad in het complexe web van de bouwgroothandel. Een lijntje naar GBI en een lijntje naar inkoopcombinatie Zevij-Necomij waar GBI lid van is. Dat is opmerkelijk omdat BMN en BMN IJzerwaren zelf lid zijn van Zevij-Necomij's concurrent Ferney Group. Veel GBI-leden zijn overigens voormalig Transferro-leden. De overname van Jacob Bakker is ook opmerkelijk omdat BMN IJzerwaren vanuit dat Ferney-lidmaatschap vooral leek te loeren op collega-Ferney-leden, zoals bij de overname van Ferney-lid De Jong en Roos door BMN IJzerwaren

Dwarsverbanden in de bouwgroothandel? Check de Business Update

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].