DSG wil koploper zijn in duurzaamheid. Die duurzaamheid heeft twee kanten. Ten eerste de praktische kant van de duurzaamheid van de eigen panden en het wagenpark. Maar ook als speerpunt op gebied van assortiment, klanten en leveranciers.

Binnen de DSG-directie is Bart Dekkers verantwoordelijk voor commercie, business development en duurzaamheid. Hij zegt: “We willen medewerkers, klanten en leveranciers inspireren om met een bredere blik te kijken naar duurzaamheid – en om duurzamer te handelen.”

Dekkers: “We brengen als lid van het Urban Mining Collective bijvoorbeeld samen met partners circulaire producten terug in de keten. Waarin we echt uitblinken, is dat 99,4% van het hout dat Stiho verkoopt gecertificeerd duurzaam is.”

Verder dan wet- en regelgeving

De komende jaren wil DSG het assortiment van alle formules nog verder verduurzamen door materialen naast een duurzaamheidsmeetlat te leggen en daarnaast samen met klanten en leveranciers te kijken waar stappen mogelijk zijn. Om deze duurzame initiatieven nog meer structuur te geven en te professionaliseren, is er in 2021 een programmamanager duurzaamheid aangesteld.

Qua duurzaamheid wil DSG graag verder gaan dan het volgen van de wet- en regelgeving. “We willen ook andere organisaties laten zien wat er mogelijk is – en vooral welke impact we kunnen maken als we samen met klanten en leveranciers werk maken van duurzaamheid. Door daar transparant over te communiceren, inspireren we ook anderen.”

Dit is een fragment uit een uitgebreid MIXpro-artikel over DSG / De Stiho Groep.