Edwin Timmers stopt regelmatig op een parkeerplaats van een bouwgroothandel en spreekt daar een klant aan.

Even na half een parkeert Tim Schotanus zijn auto, stapt uit en loopt met lege handen bij Breur binnen. Ruim een half uur later komt hij tegelijk met een stel slopers de winkel weer uit. Zou hij zijn lunch hier genuttigd hebben met een kop koffie en een praatje? “Ik ben hier voor een cadeau voor mijn vader,” zegt hij, terwijl hij een gereedschapstas omhooghoudt.

Tim vindt het alleszins redelijk om het cadeau in zijn pauze te kopen: “Dan maar niet eten.” Hij werkt bij L Groep Totaalonderhoud en zit op een klus hier niet ver vandaan. “Ik googelde op gereedschappen en kon vervolgens kiezen uit verschillende winkels. De Hornbach is hier vlakbij, maar is in mijn beleving een grote fabriek. Liever iets kleiners waar ik met meer aandacht geholpen wordt. Doe mij maar een klein bakkertje op de hoek; de supermarkt verdient toch genoeg.”

Een bouwprof met een voorkeur voor speciaalzaken die vaak net iets duurder zijn. Op de vraag of hij het geen probleem vindt om iets meer te betalen, haalt hij zijn schouders op. “Deze tas kan ik ook op het internet kopen, waarschijnlijk goedkoper. Toch doe ik dat niet.” Breur heeft hem niet teleurgesteld. De tas die hij zojuist kocht, had hij weliswaar op het oog, maar in de winkel zijn de voor- en nadelen in vergelijking met andere merken en modellen nog eens voor hem uiteengezet.

Het is de eerste keer dat hij Breur aandoet, ondanks dat hij door zijn werkgever niet strikt aan een keten is gebonden. “Als ik tijdens een klus ergens op misvat, kan ik het gaan halen. Welke zaak dat is, maakt niet uit. De dichtstbijzijnde is leidend.”

  • Bouwprof Tim Schotanus
  • Locatie Breur Groothandel Den Haag
  • Tijdstip In de middagpauze