Als een van de eerste toeleveranciers aan de bouw heeft Jongeneel de digitale berichtenstroom gecertificeerd volgens de DICO-systematiek.

Ketenstandaard legt de digitale uitwisselingslat een tikkeltje hoger. Want om de kwaliteit van de uitwisseling te verhogen, ontwikkelde Ketenstandaard het DICO-certificaat. Dat bevestigt de naleving van de DICO-standaard volgens de door Ketenstandaard gestelde eisen. Ketenstandaard valideert hierbij de juistheid van de berichtenstructuur (XSD). Voorlopig voldoet slechts het neusje van de zalm aan deze eisen: nog geen dozijn bedrijven in de Nederlandse bouwwereld heeft sinds kort de DICO-certificering binnen. En één daarvan is Koninklijke Jongeneel – de marktleider in hout, plaat en gevel.

Een miljoen keer per dag

Ketenstandaarden heeft al in 2002 DICO (lees: Digitaal + Communicatie) in het leven geroepen; voorheen bekend als S@les in de Bouw. Dankzij gestandaardiseerde DICO-berichten wordt het mogelijk nóg beter controle te houden op de transacties. Met succes: “Dagelijks wordt er al meer dan een miljoen keer informatie uitgewisseld met DICO”, aldus Mario Renes, relatiemanager bij Ketenstandaard. “Er zijn bijna 2000 bouwbedrijven deelnemer van DICO. Het is in rap tempo een begrip geworden.”

100% vertrouwen

Lennart Drewes van Jongeneel: “Super trots dat wij als één van de eersten DICO-gecertificeerd zijn!” Het grootste voordeel volgens Drewes: “Met het certificaat bieden we extra vertrouwen naar onze klanten.” Hij licht toe: “Wat er precies gecertificeerd is bij Jongeneel? Dat zijn onze digitale prijslijst, orderbevestiging, verzendbericht én factuur. Voor onze klanten een geruststellende gedachte. Hun software leest onze berichten probleemloos in en daarmee kunnen ze 100% vertrouwen op de data.”