7001077_Article_pack-shot-front-straight_en_741_Griffon_7kg_NL-FR-DE_SMP-300Grey(2).png

Griffon introduceert vier innovatieve producten

Bij duurzaamheid kijkt Griffon niet alleen naar hun formuleringen en verpakkingen. Met het gebruik van producten dragen ze ook bij aan duurzaam bouwen en verbouwen. Hiervoor introduceren ze vier nieuwe, innovatieve producten. “Duurzaamheid staat al heel lang op onze agenda. Daarbij proberen we zoveel mogelijk groene vinkjes te zetten.”

Bij Griffon willen ze de vakman beter bedienen en zijn leven beter maken. Dat doen ze door mee te denken in zijn wereld, waarbij de vraag – en bijbehorende eisen – naar duurzaamheid steeds meer toeneemt. Die vraag komt vanuit de eindgebruiker, de groothandel, maar ook vanuit wet- en regelgeving. Griffon en het moederbedrijf Bolton spelen hierop in. Al jaren geleden hebben zij doelen voor duurzaamheid opgesteld, waarbij sustainability inmiddels als een rode draad door hun bedrijfsvoering loopt. “Zo hebben we bijvoorbeeld de zilveren EcoVadis-rating gehaald. EcoVadis is ‘s werelds grootste en meest betrouwbare, onafhankelijke leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven.”, zegt Sales Director Benelux Professional Business Egbert Willemsen. ”Daarnaast hebben we al jaren diverse duurzame producten voor vele toepassingen die de belangrijke LEED- en BREEAM-certificering hebben.”

Groene vinkjes zetten

“Dat meedenken met een professional, dat hoeft overigens niet altijd ingewikkeld te zijn”, stelt Roy van Itegem, Marketing Manager voor de professionele markt. “Op zoveel mogelijk vlakken proberen we namelijk een ‘groene vink’ te zetten, bijvoorbeeld door het gebruik te verminderen van virgin plastics, door FSC-gecertificeerde verpakkingen en point-of-salematerialen te gebruiken en goede doelen op het gebied van duurzaamheid te ondersteunen. Die duurzame denk- en werkwijze trekken we uiteraard ook door naar ons assortiment. Duurzaamheid draait namelijk ook om de vraag hoe lang een product meegaat. Neem bijvoorbeeld pvc-lijm, een oplosmiddelhoudend product. Qua formulering is dat niet heel groen, maar in de toepassing wel. Want een pvc-verbinding gemaakt met onze pvc-lijm gaat minimaal 50 jaar lang mee. Maar daarbij ontwikkelen we ook vriendelijkere varianten, zoals THF-vrije lijmen. Daarbij staat de kwaliteit overigens altijd op de eerste plaats. Hierdoor kan een vakman altijd gerust kiezen voor onze producten.”

Vier nieuwe producten

Recent introduceerde het merk voor de professional vier nieuwe producten. Een overzicht:

IPS-300 onzichtbare oppervlakte impregneer

IPS-300 is zo’n voorbeeld van een duurzame toepassing. Hiermee kun je een gevel onzichtbaar impregneren. Het product dringt diep in het oppervlak door en vormt een hydrofobe barrière in de poriën. Zo ontstaat een waterdichte laag. Vocht kan niet doordringen in de muur, zodat verlies van energie en vermindering van isolatiecapaciteit wordt voorkomen. Maar je kunt het ook gebruiken voor andere toepassingen, zoals een terras. Willemsen: “Omdat IPS-300 vuil- en vochtafstotend is, blijft een terras of gevel schoon. En omdat er minder aanslag op komt, hoef je dit minder vaak te reinigen.”

 • Water- en vuilafstotend
 • Dampdoorlatend
 • Onzichtbaar
 • KOMO gekeurd

RPS-300 oppervlakte vernieuwer

Dankzij de RPS-300 renewer coating laat je verweerde kunststoffen en gecoat metaal er weer als nieuw uitzien. Want, waarom zou je gaan vervangen als je kunt vernieuwen? Kozijnen gaan er na verloop van tijd verweerd uitzien, waarbij de kleur fletser wordt. Verantwoordelijk hiervoor zijn weersinvloeden en uv-licht, waarbij microscheurtjes ontstaan. De reflectie van licht op een kozijn wordt dan diffuus. Deze coating vult de microscheurtjes en daardoor reflecteert kunststof en gecoat metaal weer als een spiegel en ziet er weer als nieuw uit. En dankzij de coating heb je maar liefst vijf jaar bescherming, waardoor dit nieuwe product bijvoorbeeld ideaal is voor onderhoudsdiensten en -bedrijven. Om dit zelf te ontdekken biedt Griffon ook probeerverpakkingen.

 • Renoveren zonder te vervangen
 • Herstelt de originele kleur
 • Voor plastic en gecoat metaal
 • Biedt tot wel 5 jaar bescherming

Wood Max Transparent Power

De bekende next generation houtconstructielijm Wood Max verschijnt nu ook als een transparante versie. Want wat je niet wilt zien bij lijmen is… de lijm. Net als de twee andere Wood Max varianten is deze variant ook op basis van SMP-technologie. Uniek is dat deze Wood Max Transparent Power een vervanging is voor transparante PU-lijm. Van Itegem: “Duurzaamheid zit ook bij het veilig kunnen verwerken van producten. Vanaf volgend jaar augustus moet de vakman voorafgaand aan het gebruik van PU-houdende producten een verplichte training volgen. Het goede nieuws is: onze Wood Max varianten zijn volledig PU- en oplosmiddelvrij. De ontwikkeling hiervan heeft ons veel moeite gekost. Maar nu bieden we een lijm die zeer sterk, flexibel en watervast is en waarmee je risicoloos kunt werken.”

 • Zeer sterk
 • Watervast (D4)
 • Vullend tot 2mm
 • PU- en oplosmiddelvrij

SMP-300 premium polymer coating

De SMP-300 coating is een water- en luchtdichte coating op basis van polymeertechnologie. Daarmee is deze coating ook ideaal om luchtdicht mee te bouwen, ook bij kleinere- en renovatieprojecten. Willemsen: “Een zwarte coating gebruiken aan de binnenzijde van de bouwschil? Dat stuit nog wel eens op weerstand. Daarom brengen we deze nieuwe coating in grijs en wit, waardoor je met vertrouwen eroverheen kunt werken. Het is een universeel product, waarmee je alles water- en lichtdicht kunt maken. Hiervoor is onze HBS-200 Liquid Rubber ook geschikt, waarbij SMP-300 een aanvullend product is dat je zelfs op vochtige ondergronden of bij wisselvallig weer kunt gebruiken. Een ander voordeel is dat het niet krimpt. Breng je 1 mm aan? Dan blijft dat zo. Luchtdicht maken doe je al vanaf 1mm en waterdicht vanaf 1,5 mm.”

 • 100% water- en luchtdicht
 • Perfecte hechting op vele (vochtige) ondergronden
 • Krimpt niet
 • Weer- en uv-bestendig

Uitgebreide ondersteuning

Bij deze nieuwe producten biedt Griffon hun dealers uitgebreide ondersteuning. Willemsen: “Dat doen we met een breed pakket aan marketing- en salesondersteuning, vanuit een 360 graden aanpak. We gaan de producten – samen met dealers – integreren in de bestaande schappen, waarbij we onderscheidende verpakkingen bieden. Iedereen is zeer enthousiast en de eerste grote landelijke formules hebben al toegezegd de producten op te nemen.” Ook door het trainen van personeel en het aanbieden van demonstraties wordt de kennis op de winkelvloer en bij de (potentiële) gebruikers verder vergroot.

“Daarbij gaan we de online support breder oppakken”, vult Van Itegem aan. “Dat doen we bijvoorbeeld door de juiste content op online kanalen aan te bieden. Met afbeeldingen, teksten en video’s komen we in contact met de vakman.” Willemsen: “Die professionele doelgroepen zijn breed, hier vallen bijvoorbeeld aannemers, installateurs, onderhoudsbedrijven en zwembadbouwers onder. En wat we zien is dat het duurzaamheidsthema ook voor kleinere aannemers steeds actueler wordt. Zij kunnen ook gebruikmaken van deze ondersteuning, bijvoorbeeld met specifieke demo’s.” 

Bolton Adhesives, 088 3 235 700, www.griffon.nl, salespro@boltonadhesives.com

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

 • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
 • Ontvang onze email-nieuwsbrief
 • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
 • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
 • Geef 3 collega's een login cadeau
 • Een openbaar persoonlijk profiel
 • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
 • Reageren op artikelen
Word abonnee