Kerridge Commercial Systems (KCS) heeft de afgelopen jaren met K8 en K8 in de cloud al een behoorlijke footprint ontwikkeld binnen de bouwmaterialen- en houtgroothandel. “Een mooie basis van waaruit we de komende jaren verder willen groeien”, zegt Arjen Baltje, salesmanager ERP Wholesale bij KCS. “Met K8 in de cloud, maar ook met ons nieuwe concept waarin we alle andere bedrijfskritische applicaties van onze klanten kunnen onderbrengen.”

Samen met head of global cloud platform operations Arjan de Later schetst Baltje de ontwikkelingen die KCS sinds de overname van het voormalige Unit4 Wholesale in 2020 doormaakt. “K8 is een ERP-systeem waarmee we ons vooral richten op handelsbedrijven in de bouw. Het is een totaalpakket waarin klanten zelf bepalen welke onderdelen ze wel en niet gebruiken. Als ze onderdelen willen toevoegen, hebben ze geen extra module nodig. Ze kunnen die eenvoudig zelf aanzetten binnen hun eigen licentie waarna ze er direct gebruik van kunnen maken.”

Cloudoplossingen zijn trend

Door K8 in de cloud aan te bieden, kunnen klanten eenvoudig alle data onderbrengen op de servers van KCS. Daarvoor heeft de klant dan geen eigen hardware nodig. Baltje: “Het ERP-­systeem kan via elk regulier Windows 10 device geopend en benaderd worden. Nagenoeg al onze klanten kiezen voor deze optie.”

Eén platform

Sinds enige tijd biedt KCS ook een totaal concept waarin behalve K8 ook andere bedrijfskritische applicaties ondergebracht kunnen worden in de KCS Cloud. “Denk daarbij aan een externe CRM-applicatie, een met het ERP gekoppeld WMS systeem of een webshop. Ook een PIM-systeem dat nu nog op een eigen of externe server draait, kunnen we onderbrengen in het platform”, zegt Baltje.

“De basis is een door ons beheerde remote desktop”, zegt De Later. “Via een portal kan de klant op afstand op deze remote desktop inloggen en heeft vervolgens toegang tot al die applicaties. Daarmee heeft de klant één platform waarop alles draait.”

Volgens De Later is aan de klantzijde alleen een veilige dataverbinding nodig. “Die kunnen wij vanzelfsprekend verzorgen. Daarmee weten onze klanten zich verzekerd van een goede beveiliging van hun data. Wij beheren de servers, dus daar hebben onze klanten geen omkijken naar.”

Ontzorgen als trend

Kerridge Commercial Systems heeft hoge verwachtingen van het multi-inzetbare platform. “Wij willen onze klanten ontzorgen. Efficiency speelt een belangrijke rol binnen organisaties, groot en klein. Via ons platform kunnen klanten snel schakelen tussen systemen en dankzij de koppelingen die gemaakt kunnen worden kan eveneens effectiever gewerkt worden”, zegt Baltje.

In gesprekken met bestaande klanten en potentiële klanten is de cloudoplossing van KCS tegenwoordig het uitgangspunt. “We merken dat de meeste handelsbedrijven daar anno 2022 ook naar op zoek zijn. Tijdens die gesprekken merken we dat ook de volgende stap, het platform waarop ze alle applicaties kunnen samenbrengen, steeds meer enthousiaste reacties ontlokt.”

Datacenter in Nederland

Daarin speelt volgens De Later ook de veiligheid van de data die KCS biedt, een belangrijke rol. “De cloudoplossing van K8 werd al aangeboden op een cloudplatform in het Verenigd Koninkrijk, voor de Benelux hebben we echter een geheel nieuw en eigen platform opgebouwd in een datacenter in Nederland. Daarmee bieden we klanten de garantie dat hun data dichtbij blijft en niet ergens op een server aan de andere kant van de wereld komt te staan, waar bijvoorbeeld andere regels gelden voor de bescherming van digitale data.”

Het uit handen geven van data is voor het ene bedrijf een groter issue dan voor het andere. “Daarom bieden we ook keuzevrijheid. Als een klant alleen K8 in onze cloud wil hosten, kan dat. Ook als hij zijn andere applicaties gewoon op een eigen server op locatie in het bedrijf wil blijven draaien. Maar als ze alles veilig op een platform willen onderbrengen, bieden we die mogelijkheid. En voor sommige klanten helpt het daarbij dat hun data dan gewoon in Nederland c.q. de Benelux blijft.”

Eigen klantomgeving

KCS gaat in die beveiliging van de klantgegevens een stuk verder dan andere aanbieders van online applicaties. “Veel concurrent-aanbieders maken gebruik van gedeelde componenten waardoor de veiligheid lastiger te beheersen is. Via die gedeelde componenten bestaat namelijk de kans dat je ook bij gegevens van anderen kunt komen”, zegt Baltje.

Op het platform van KCS worden de applicaties en data van iedere klant ondergebracht in een eigen zogeheten klantcontainer. De Later: “Via een beveiligde VPN-verbinding tussen de klant en de servers in zijn klantcontainer kan alleen de klant bij zijn applicaties en data en niemand anders.”

Groter groeien

Met de cloudoplossing van onder andere K8 is Kerridge Commercial Systems volgens Baltje en De Later klaar om te groeien. Baltje: “We hebben de afgelopen twee jaar het aantal klanten verdrievoudigd en hebben ons dan ook tot doel gesteld om onze footprint bij bedrijven in de bouwmaterialen- en houthandel de komende twee jaar verder te vergroten. Daarbij is verdubbeling van huidige klantenbestand in die twee jaar onze concrete ambitie.”

Arjan de Later:“Wij beheren de servers, dus daar hebben onze klanten geen omkijken naar”

De Later vult aan dat KCS klaar is voor die groei. “Omdat het platform volledig schaalbaar is, biedt dit ons alle mogelijkheden om te groeien.” 

Arjen Baltje:“Via ons platform kunnen klanten snel schakelen tussen systemen en dankzij de koppelingen die gemaakt kunnen worden kan eveneens effectiever gewerkt worden”

Doorontwikkeling is speerpunt

Voor KCS vormt de verdere ontwikkeling van K8 een belangrijk speerpunt. Het internationaal gerichte handelstotaalpakket biedt alle basisfunctionaliteiten die voor handelsbedrijven benodigd zijn. Van het totale in -en verkoopproces, efficiënt voorraadbeheer tot het plannen van vrachtwagens, ook (omnichannel) sales, webshops en scanning maken onderdeel uit van de rijke functionaliteit.

“Met de introductie van het concept waarin K8 als ontzorgend platform wordt gepositioneerd, zetten we daarin weer een mooie verdere stap”, zegt Baltje.

Kerridge Commercial Systems werkt in de Benelux met een team van bijna 150 medewerkers vanuit kantoren in Gouda, Veghel, Antwerpen en Luik. Naast de handelsapplicatie voor bouwmaterialen -en hout groothandels biedt Kerridge Commercial Systems ook andere ERP applicaties voor een grote schakering aan handelsbedrijven, waaronder technische groothandels, ijzerwaren en gereedschappen, automaterialen etc.

Kerridge CS, Gouda, 088 854 35 43, info@kerridgecs.nl , www.kerridgecs.nl