Stark – concurrent van BMN-moeder BME - kocht de Britse onderdelen van Saint-Gobain Distribution.

Wel eens van Stark Group gehoord? Stark is een Deense organisatie die bouwgroothandels runt in Scandinavië, Duitsland en Oostenrijk. En nu dus ook in het Verenigd Koninkrijk.

Met de overname van Saint-Gobain Distribution UK breidt Stark zijn netwerk uit met labels als Jewson, Gibbs & Dandy, JP Corry in Noord-Ierland en Jewson Civil Frazer en Minster evenals International Timber: een totaal van 600 vestigingen en 8.900 medewerkers.

Stark Group nam in 2019 ook al de Duitse divisie van Saint Gobain Distibution over en verdubbelde daarmee haast zijn omzet. Na de overname van Saint Gobain Building Distribution komt Stark Group op een omzet van € 9 mrd.

Het eveneens internationale BME – in Nederland moeder van BMN Bouwmaterialen – nam in 2021 de Nederlandse tak van Saint Gobain Building Distribution over en werd daarmee ook eigenaar van Raab Karcher, Galvano, Van Keulen en Tegelgroep Nederland. BME zette ongeveer € 4,5 mrd om in 2021 en boekte 30% meer omzet in het eerste halfjaar van 2022.

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].