Houtplatform Von Wood haalt miljoenen op bij investeerders voor plannen om de houtwereld te digitaliseren.

Het gaat over € 2,7 mln volgens Emerce. Investeringsgeld dat binnenkomt via investeerders Peak, Dutch Founders Fund, Keen en een aantal strategische partners. Met dit verse kapitaal wil Von Wood de groei van het platform versnellen en de traditionele keten opschudden. "Aan de boom schudden", noemen ze het zelf behoorlijk strijdvaardig.

"Geen onnodige middle-man"

Als platform tussen zagerijen en houtkopers stond Von Wood al een tijdje op de radar van MIXpro, en nu dus ook van investeerders. Tijd om eens te bekijken wat het bedrijf nu eigenlijk doet. "We are VonWood. Not your unnecessary middleman, but your best wingman", dat zegt de Von Wood-website.

Transparant vraag en aanbod koppelen

En over het idee achter Von Wood (Linkedin-pagina) zeggen ze zelf: "Laten we eerlijk zijn. De houthandel is verouderd, niet transparant en zeker niet duurzaam. Er zijn te veel onnodige tussenpersonen tussen de zagerij en de aannemer. Dit resulteert in enorme prijsverschillen, inefficiënte verkoopprocessen en slecht geregeld transport. Er moet iets veranderen. Het is tijd om echt aan de boom te schudden. Met ons platform hebben we de enige digitale marktplaats gecreëerd waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten. Waar u het beste hout voor de scherpste prijs kunt kopen of verkopen. Op een manier die het beste bij jou past.We helpen u niet alleen om betere deals te sluiten, we kunnen u helpen met uw administratie en het transport, en samen helpen we onze planeet te behouden. Dat maakt ons meer dan alleen de enige levensvatbare marktplaats voor hout, maar een extra fundament voor uw bedrijf. Een digitale fundering, geen houten fundering."

Minck Hermans en David de Jong zijn co-founders van Von Wood. Hermans heeft een track-record in fintech en De Jong is al sinds 2005 actief in e-commerce en online marketing.