MIXpro telt ieder jaar de aantallen vestigingen van de organisaties in de bouwgroothandel. In de IJzerwarenhandel zijn die het afgelopen jaar flink veranderd.

De ijzerwarenmarkt beweegt volop, vooral door onderling overnames en samenwerkingen. De groei van het aantal vestigingen van leden van Zevij-Necomij komt vooral uit de aansluiting van Transferro. Vestigingen van Transferro-leden zitten dus dubbel in dit staatje. Zulke dubbeltellingen zien we ook bij Destil en Isero-Polvo. De vestigingen van de eerste zitten net als die van Bouwmaat – ook in die van Zevij-Necomij. En die van Isero en Polvo ook in die van Ferney, net als die van TABS (Jongeneel en PontMeyer) en die van BMN en BMN IJzerwaren. Niemand expandeerde echter zo hard als Toolstation (+23!).

IJZERWAREN B2B Winkels per 1-1-2023 +/-
Zevij-Necomij (incl. Bouwmaat, Transferro) 653 -2
Ferney Group (incl. BMN, Polvo, Isero en TABS) 485

+121

Transferro (incl. Probin en Sakol) 213 -7
Grafton NL (o.a. Isero + Polvo, lid van Ferney) 125 +6
Toolstation 98 +23
Destil (lid van Zevij-Necomij en incl Dexis (6), Wiek de Laat (1) Kroon (11) en BTN/Van Ommeren (8)) 56 0
Mastermate (lid van Zevij-Necomij) 43

+2

Würth 40 +4
Probin (Transferro) 15 -1
BMN IJzerwaren (lid van Ferney) 13 +5

Eigen opgaven

De gepresenteerde aantallen betreffen de vestigingen in Nederland. Het zijn eigen opgaven van de organisatie, onze redactie heeft ze slechts globaal getoetst. Let op: de aantallen bevatten soms doublures. Zo zijn de aantallen van Zevij-Necomij inclusief Transferro, Bouwmaat, Mastermate en Destil. Die van Ferney inclusief BMN, BMN IJzerwaren, Polvo, Isero en TABS (Jongeneel en PontMeyer).

Business Update Bouwgroothandel

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel]Zie www.mixpro.nl/update

Meer zien? Check alle aantallen vestigingen in de Bouwgroothandel.