MIXpro telt ieder jaar de aantallen vestigingen van alle organisaties in de bouwgroothandel. Die tellingen toonden wel wat verschuivingen in de Bouwmaterialenhandel en de houthandel.

4Plus is nog steeds veruit de grootste organisatie in dit segment en noteerde na de +12 van 2022 een –7 per 1-1-2023. Bouwcenter verloor zes locaties, Bouwmaat bleef op 30 (waarvan 12 XL) er ééntje. En IGM Molenhoek – combinatie van ongebonden groothandels – wist opnieuw 4 nieuwe vestigingen aan te sluiten. De 30 (–2) Raab Karcher-vestigingen noteren we hier apart, maar ze maken intussen wel onderdeel uit van de BME-groep waar ook BMN en een aantal Bouwmaat-vestigingen eigendom van zijn. Netwerken van de TABS-dochters Jongeneel en PontMeyer groeiden niet qua aantal.

BOUWMATERIALEN EN HOUTHANDEL Winkels per 1-1-2023 +/-
4plus (waaronder BouwPartner) 92 -7
BMN Bouwmaterialen (onderdeel van BME en lid van Ferney) 79

-3

Bouwcenter (Veris Bouwmaterialen, ook lid van Transferro) 74 -6
Bouwmaat (lid van Zevij-Necomij) 50 0
PontMeyer (eigendom TABS, lid van Ferney) 48 0
Jongeneel (eigendom TABS, lid van Ferney) 42 0
BouwPartner (onderdeel van 4plus) 38

+2

IGM Molenhoek (ook lid van Nicovij) 40 +4
Raab Karcher (onderdeel van BME) 30 -2
Sakol (ook lid van Transferro) 24 0
Stiho (waarvan 22 incl Giebels) 23 0
Mijn Thuis (onderdeel van 4plus) 14 -4

Eigen opgaven

De gepresenteerde aantallen betreffen de vestigingen in Nederland. Het zijn eigen opgaven van de organisatie, onze redactie heeft ze slechts globaal getoetst. Let op: de aantallen bevatten soms doublures. Zo zijn de aantallen van Zevij-Necomij inclusief Transferro, Bouwmaat, Mastermate en Destil. Die van Ferney inclusief BMN, BMN IJzerwaren, Polvo, Isero en TABS (Jongeneel en PontMeyer).

Business Update Bouwgroothandel

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel]Zie www.mixpro.nl/update

Meer zien? Check alle aantallen vestigingen in de Bouwgroothandel.