MIXpro_Toolstation-Leerdam_2023_MAF_5679.jpg

Toolstation: "Geen directe concurrenten"

"Wij zien Isero en Destil niet als directe concurrenten", zeggen ze bij Toolstation. Zonder een spoortje van arrogantie trouwens. Zo overtuigd zijn ze van hun unieke concept. En ondertussen breiden ze hun netwerk én hun assortimenten uit.

Dat blijkt uit een uitgebreid interview met Toolstation-directeur Darrin Murray en Saskia Oosterhuis.

Geen directe concurrentie

Vanuit Bleiswijk bedienen ze trouwens ook de Belgische markt. Duitsland is een ander verhaal. Die markt heeft volgens Murray heel sterke concurrenten in eigen land. Geldt dat voor Nederland niet dan? “Nou, zoals we in Engeland Screwfix als directe concurrent hebben, hebben we dat in Nederland eigenlijk niet. Natuurlijk verkopen partijen als Destil en Isero alle artikelen uit ons assortiment ook. Maar onze ‘customer-base’ is echt een andere. En onze propositie op gemak en snelheid, vanuit een beperkt assortiment is echt ook echt anders.”

Assortiment uitbreiden

Over assortiment gesproken: in het eerste magazijn kon Toolstation geen kant uit qua uitbreiding. Dat omvat ongeveer 15.000 artikelen. “We werken hard met een selecte groep van leveranciers om de range uit te breiden.” Voeg je categorieën toe? Wordt het assortiment breder of dieper? Of allebei? “We zijn er nu druk mee bezig”, zegt Oosterhuis. “We weten dat nog niet precies. Het gaat om gaten vullen, aanvullen van wat we al hebben en wellicht ook nieuwe assortimenten. Of nieuwe merken. En misschien zelfs ook sommige categorieën oprekken.” Murray: “We bieden op dat gebied ook mooie uitbreidingskansen aan leveranciers vanwege ons omnichannel-concept.”

Deel dit bericht

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Word abonnee

  • Ontvang iedere editie van Vakblad MIX
  • Ontvang onze email-nieuwsbrief
  • Toegang tot álle content op MIXonline.nl
  • Inclusief marktcijfers en artikel-archief
  • Geef 3 collega's een login cadeau
  • Een openbaar persoonlijk profiel
  • Je persoonlijke nieuwsoverzicht in MijnMIX
  • Reageren op artikelen
Word abonnee