Miljardenbedrijf Bunzl treedt toe tot de Nederlandse bouwgroothandel met de overname van Ecotools.nl.

Bunzl nam EcoTools.nl over. EcoTools.nl is 'al 16 jaar de goedkoopste in gereedschap, accessoires en bevestigingsmiddelen", zegt de website zelf.

'High growth' en 'double digit margins'

Bunzl bundelt 150 bedrijven in 31 landen en zette een slordige £ 12 mrd (!) om in 2022 met een groei van bijna 10%. Check de Bunzl-resultaten. Bunzl benoemt EcoTools als 'high growth business' en noemt een een omzet van € 20 mln in 2022 met zeer hoge 'double digit' marges.

Digitale mogelijkheden versterken

Deze overname versnelt de exposure van de Bunzl Group in de richting van snel groeiende online distributeurs. Frank van Zanten, Chief Executive Officer of Bunzl, zei: “Ik ben verheugd om deze twee (naast EcoTools ook een Poolse PBM-specialist) verdere overnames aan te kondigen, waarmee we dit jaar al tot 12 acquisities komen. EcoTools is een snelgroeiende online distributeur die de andere 'online-focused businesses' in ons portfolio completeert en de digitale mogelijkheden van Bunzl Group verder versterkt."

Acquisitie momentum

Van Zanten vertelt verder dat Bunzl's 'acquisition momentum' al sterk is (meer dan £ 350 mln uitgegeven) en dat de Group significant 'headroom' over heeft om door te gaan met 'self-fund value-accretive acquisitions'. "Onze 'pipeline' blijft actief.”

Bunzl is niet de enige buitenlandse gigant die een oogje heeft op de Nederlandse bouwgroothandel. Eerder schreef MIXpro ook al dat Manutan loerde op 'onze' ijzerwarenhandel.