Na 35 jaar – waarvan 15 jaar als algemeen directeur – neemt Hans Morsink afscheid van Witzand.

Jan Hein Witzand, Herwin van de Vegte en Hans Morsink zelf zeggen het in een officieel schrijven zo:

"Ons bedrijf is al 129 jaar volop in beweging als modern familiebedrijf in de toelevering van hout en bouwmaterialen. De afgelopen 35 jaar heeft Hans Morsink een wezenlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Witzand Bouwmaterialen, waarvan de laatste 15 jaar in de rol van Algemeen Directeur. Zowel in- als extern is Hans het gezicht van Witzand Bouwmaterialen geweest.

Hans heeft besloten om per 1 januari 2024 te stoppen met zijn werkzaamheden voor Witzand Bouwmaterialen. De aandelen van Hans worden overgenomen door Jan Hein Witzand, die hierdoor enig aandeelhouder wordt. Wij zijn blij te kunnen mededelen dat per voorgaande datum Herwin van de Vegte
de rol van Algemeen Directeur op zich zal nemen. De hierdoor vacante functie van Commercieel Directeur zal per 1 september 2023 worden ingevuld door Reinder Lijnema. Reinder is 47 jaar en al 27 jaar werkzaam in de bouwmaterialen branche, waarvan de laatste 7 jaar als regiodirecteur bij PontMeyer.
Wij hebben het volste vertrouwen dat de toekomst als zelfstandig familiebedrijf middels deze stappen geborgd is.
We zijn enorm dankbaar voor de wijze waarop en de enorme passie en inzet waarmee Hans zijn taken heeft vervuld. Verjonging van ons directieteam is toekomstbestendig en brengt nieuwe kansen. We wensen Herwin en Reinder, uiteraard samen met Henk de Wilde en Frank de Haan, hierin heel veel succes."

Witzand is lid van Sakol, de combinatie – aangesloten bij Transferro – van acht bouwgroothandels die ieder zelfstandig een sterke rol spelen in hun eigen regio. Zie meer info over het netwerk van Sakol, over het DC van Sakol, en over Sakol-leden Brentjes en Miedema.

*Foto van Jan Hein Witzand en Hans Morsink (r) dateert uit 2017