IB Data gaat de groei van zijn artikeldata-bestand versnellen met een investering van Brink Software en ECFG Rotterdam en Eindhoven.

Brink Software en ECFG (via haar investeringsfonds ECFG Ventures III) investeren samen in de volgende groeifase van IB Data. Dat is de Nederlandse en Belgische marktleider in het leveren van product- en prijsinformatie van bouwproducten. Voor Brink Software voegt de IB database, met informatie over ruim 250 assortimenten, belangrijke waarde toe aan de calculatieprogramma’s voor de bouw-, infra-, installatietechniek- en vastgoedsector. ECFG is als investeerder gespecialiseerd in het begeleiden en financieren van innovatieve bedrijven in de scale-up fase. Beide bedrijven krijgen via hun investering een substantieel (minderheids)belang in IB Data.

Toegang tot actuele product- en prijsinformatie

Brink Software heeft in 2022 de Ibis Artikelen Service geïntroduceerd, waarmee actuele product- en/of prijsinformatie van leveranciers met één druk op de knop toegankelijk is voor elke calculator en werkvoorbereider. Zo kunnen zij sneller producten kiezen en alternatieven vergelijken en daardoor efficiënter en nauwkeuriger calculeren. Deze ‘Ibis Artikelen Service’ is gebaseerd op de database van IB Data. “Brink Software en IB Data vullen elkaar naadloos aan, omdat wij de marktleider zijn op het gebied van calculatiesoftware, waarin veel product- en prijsinformatie wordt gebruikt”, zegt Erik Deiman, directeur van Brink Software. “Verder merken wij dat de toegang tot actuele product- en prijsinformatie steeds belangrijker wordt, door bijvoorbeeld de sterk fluctuerende prijzen en de behoefte aan inzage in de levertijden van producten.”