*/

Met productie in eigen hand maakt Klingspor serieus werk van de diamant doorslijpschijven. Een breed assortiment van eigen flexibel fabricaat maakt Klingspor tot onderscheidend leverancier. Die dankzij zijn voorraden en logistieke capaciteiten bovendien zorgt voor een betrouwbare beschikbaarheid en een efficiënte one-stop-shop.​

 

Klingspor kennen we van de slijpmiddelen. Tegenwoordig produceert het bedrijf die in 12 productielocaties met 2.700 medewerkers. Een volledig nieuw en state-of-the-art magazijn en logistiek centrum maakt Klingspor tot een fabrikant van kwaliteitsproducten. En tot een betrouwbaar leverancier die grote voorraden heeft en die met geoliede logistiek steeds op het juiste moment op de juiste plaats aan zijn dealers en eindklanten ter beschikking stelt. Patrick Van Minsel, algemeen directeur Benelux zei in een vorige MIXpro: “Ons nieuwe magazijn en onze betrouwbare distributie zijn haast even belangrijk als onze producten zelf. Spreekwoordelijk dan, hè?”

Geïndustrialiseerde strategie
Sinds enige tijd vulde Klingspor haar wereldwijde pakket van slijpmiddelen aan met een serieus concept aan diamantproducten van eigen fabricaat. Die ontwikkelt en produceert de fabrikant zelf in een eigen Europese fabriek op basis van specificaties van de ontwikkelafdeling in het Duitse Haiger. Van Minsel: “Klingspor volgde altijd een sterk geïndustrialiseerde strategie. Fabricage zit ons zogezegd in het bloed en ons assortiment bestaat vrijwel uitsluitend uit producten die we in eigen huis produceren. Toen we besloten om serieus werk te maken van diamantschijven besloten we te investeren in eigen productiefaciliteiten. Praktisch onder het motto ‘zelf produceren of helemaal niet doen’.”

Snel schakelen
Inmiddels maakt Klingspor een compleet assortiment diamant doorslijpschijven met de serie 300 Extra als basis, de 600 Supra als prof-assortiment en de 900 Special als topsegment. Kleurcodering maakt de verschillende series herkenbaar. Zwart is voor asfalt, groen voor tegels, blauw voor vuurvast, rood voor beton en wit voor universeel werk. Van Minsel: “Met die segmentatie bedienen we de hele markt van onder tot boven. Onze eigen productie zorgt ervoor dat we alle productfacetten in de hand hebben en daar snel op kunnen schakelen. In Nederland verwerken eindgebruikers bijvoorbeeld andere materialen dan in België of in Zuid-Europa. En in Amerika of Zuid-Amerika is het weer anders. Wij stemmen daar onze producten op af, zodat ze precies aansluiten op de lokale eisen. Stel dat het ene jaar Italiaans hardsteen trendy is in de vloeren en daarna iets anders passen wij onze producten daar snel op aan. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor het materiaalgebruik in de keukenbouw.”

Betrouwbare totaalleverancier
Op die manier brengt Klingspor de levensduur en de slijpsnelheid van de schijven steeds op de juiste manier bij elkaar. Van Minsel: “In het ene geval moet het snel en mag de schijf ietsje sneller slijten. In een ander geval gaat het juist over de afwerkingsniveau en is snelheid minder relevant. Doordat wij de hele productie in de hand hebben, kunnen wij steeds zorgen voor de juiste mix en brengen we die twee het liefst zo dicht mogelijk bij elkaar.”
De markt voor diamantgereedschappen is een verdringingsmarkt, dat beseft Klingspor terdege. “We denken toch dat we er iets aan kunnen toevoegen. Wie al zaken met ons doet, kent ons als betrouwbaar leverancier van producten van hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen. Wie ons dat vertrouwen ook schenkt in het diamantsegment, heeft aan ons een uitstekende totaalleverancier. Eentje met ruime voorraden, goede beschikbaarheid en geoliede logistiek.”