Jan Dirk van de Pol verkocht zijn groothandel in hout en bouwmaterialen en startte met een industrieel prefab-bouwbedrijf. Op [BB] vertelde hij over zijn beweegredenen.

“Ik heb veel mensen gezien die te lang doorwerkten en pas op hun 63e begonnen na te denken over opvolging. Mijn zoon wilde het bedrijf niet overnemen, maar voelde wel wat voor prefab. Daarbij kwam dat zich drie personen in het bedrijf aandienden die de bouwgroothandel wél wilden overnemen. Die twee dingen vormden voor mij een mooie aanleiding om het bedrijf over te dragen en me te richten op prefab. Dat gebeurt in een fabriek onder geconditioneerde omstandigheden.”

Van de Pol ziet grote kansen voor prefab. “We krijgen meer orders binnen dan dat we kunnen verwerken. Ik denk dat het slim is om als groothandel in te spelen op de prefab behoefte, want het neemt een snelle vlucht.”

Lezen over de [BB]2018-presentaties van Anchormen, Bidfood, Buva, Van de Pol, Insert, Mitsubishi, Ploos van Amstel? Check https://mixpro-online.nl/tags/bb2018