Na de verkoop van ijzerwarenhandel Govers, doet ondernemer Bart Brinkman ook zijn Bouwcenter in Den Helder van de hand.

In een brief aan zijn relaties laat Brinkman weten dat hij de wereld snel ziet veranderen. En dat een kleine vestiging als die van Bouwcenter Govers in Den Helder al die veranderingen eigenlijk niet bij kan houden. Dus ging hij op zoek naar een partner om de persoonlijke service die de klanten gewend zijn toch te kunnen blijven bieden.

En die partner vond hij dus in Bouwcenter RAB. Per 1 januari zal Bouwcenter Govers dan ook toetreden tot de RAB Groep en verder gaan als de negende vestiging van Bouwcenter RAB.

Eerst IJzerwarenhandel Govers verkocht, nu ook Bouwcenter Govers

De verkoop van zijn Bouwcenter is voor Bart Brinkman opnieuw een opmerkelijke stap. Toen CRH Bouwmaterialen al zijn bouwmaterialenformules bundelde tot BMN, hadden ze twee vestigingen in Den Helder. Met de ene gingen ze door, de ander – gevestigd in een huurpand van Brinkman, naast zijn ijzerwarenhandel Govers – sloten ze. Brinkman zag zijn hal dus leegkomen en wist dat er een bouwmaterialenteam op straat stond dat erop gebrand was zijn waarde in Den Helder te bewijzen.

Bouwcenter Govers tegen zere been BMN?

Vanuit zijn lidmaatschap van Ferney legde Brinkman via de toenmalige Ferney-directeur Fred Huurman contact met Andries Baks – destijds directeur van Bouwcenter – en binnen een weekend was Bouwcenter Govers een feit. Toen BMN kort nadien met de zelfstandige formule BMN IJzerwaren startte, opende BMN ze een pilotstore voor BMN IJzerwaren in Den Helder. Een straatje verderop dan de hoofdvestiging van ijzerwarenhandel van Govers die BMN nu dus beconcurreerde op bouwmaterialen. Toeval of niet, BMN's keuze voor Den Helder werd door veel branchegenoten met opgetrokken wenkbrauwen bekeken.

IJzerwarenhandel Govers verkocht aan Isero

BMN en Govers zijn allebei lid van inkoopcombinatie Ferney. En hoewel BMN in hoog tempo nieuwe vestigingen opent en interesse toont in de overname van gevestigde ijzerwarenhandels (BMN IJzerwaren kocht o.a. De Jong en Roos) besloot Brinkman eerder dit jaar zijn ijzerwarenhandel Govers (4 vestigingen) te verkopen aan ijzerwarengigant Isero. En Isero – ook Ferney-lid – is dan weer het bedrijf waar BMN-directeur Jan Boon en formulemanager Robert Jan Kennis van BMN IJzerwaren eerder ook werkten. Na de verkoop van Govers zette Brinkman zijn Bouwcenter door, tot hij die nu dus aan Bouwcenter RAB wist te verkopen.

RAB, ook actief in DHZ

RAB heeft nu dus negen Bouwcenters maar is ook actief in doehetzelf-retail. Toen de groep in zwaar weer terecht kwam, verkocht RAB zijn negen Gamma- en Karwei-vestigingen in 2015 aan Intergamma