AXA is sterk in deur- en raambeslag, deursloten, cilinders en scharnieren. Sinds kort biedt de beslag- en veiligheidsspecialist ook een compacte lijn van aluminium deurgrepen aan. “De voordeur is de eerste indruk van een huis. Met een fraaie deurgreep kun je onderscheid maken.”

Deurgrepen van aluminium zag je voorheen nog niet zo vaak. Nu zie je ze steeds meer, vooral bij de buitenzijde van voordeuren. Die deurgrepen zijn trouwens prima te combineren met een cilinderrozet van zelfde kleur. “Tijdens corona zijn mensen meer gaan investeren in zaken in en rond hun huis, ze willen hun woning opknappen”, legt Business Line Manager Menno Bouwens uit. “Daarbij zijn ze op zoek naar onderscheidende zaken. Een deurgreep is een beeldbepalend en onderscheidend element, waarbij de voordelen van aluminium zijn dat er geen vingerafdrukken op komen en dat het materiaal goed bestand is tegen weersinvloeden.”

Aluminium of rvs?

Voorheen waren deurgrepen vooral van rvs en in het begin relatief kostbaar. Later werden deze via import vanuit China steeds betaalbaarder. “Maar je hebt rvs en rvs en daar zit soms veel verschil in kwaliteit tussen. Zet je daar aluminium tegenover? Dan is dat goedkoper en biedt dit materiaal meer mogelijkheden, zoals meerdere kleuren en basislengtes. Daarmee zijn deurgrepen een heel interessante groep aan het worden.”

Zeven uitvoeringen, talloze variaties

AXA biedt een compact assortiment van fraai vormgegeven deurgrepen in een zevental basisuitvoeringen. Model Amsterdam en Montreal zijn er in in totaal vijf basisuitvoeringen. Voor montage op houten deuren liggen standaard montagesetjes klaar in Veenendaal en op aanvraag is het ook mogelijk om dezelfde deurgrepen met andere bevestigingssetjes op stalen, glazen, aluminium of kunststof deuren te monteren. Die laatste moet natuurlijk wel een metalen body hebben. Tenslotte heb je de keuze uit zowel enkel- als dubbelzijdige montage.

Bij de finish van alle modellen deurgrepen is er keuze uit de geslepen F1 naturel uitvoering en een geslepen F8 zwarte versie. Daarbij komt de flexibiliteit van AXA weer naar voren, want wil je een titanium of een oud gouden afwerking? Geen probleem. Klantspecifiek maatwerk is daarbij ook mogelijk, sommige deurfabrikanten maken hier al volop gebruik van. Speciale vermelding verdienen de ronde Dubai en rechthoekige Shanghai deurgrepen. Deze hebben een greeplengte van maar liefst 200 centimeter en zijn eenvoudig naar wens in te korten.

De pluspunten van AXA deurgrepen

  • Combinatie van functie en stijl
  • Ruime keuze in uitvoering, kleur en lengte
  • Enkel- en dubbelzijdig te monteren
  • Optimaal warmtebehoud bij dubbelzijdige of door en door montage

Bij AXA zijn zaken goed gestroomlijnd en vindt de productie van deze aluminium deurgrepen in Polen plaats. Dankzij deze korte aanvoerlijnen is een goede beschikbaarheid en flexibiliteit het resultaat. “Het draait om efficiency, waarbij wij goed weten wat er in de markt speelt. Bij AXA begrijpen we de vraag achter de producten heel goed. Dat geldt zeker ook bij specifieke klantvragen, bijvoorbeeld om zaken net iets anders te doen. Bij dit soort vragen kunnen we snel schakelen. Bij de productgroep deurgrepen kunnen we daardoor ook klein beginnen en vervolgens snel opschalen”, legt Bouwens uit.

AXA ondersteunt

Stijlvolle aluminium deurgrepen zijn deels interessant voor de vervangingsmarkt maar kunnen ook bij nieuwbouw toegepast worden. Bouwens: “Via websites kun je ook voordeuren bestellen, waarbij je vervolgens de mogelijkheid hebt om in plaats van duwer- of knop-veiligheidsbeslag een fraaie deurgreep te kiezen.” Wanneer een groothandel het assortiment deurgrepen wil voeren, dan kunnen zij gebruikmaken van de ondersteuning die AXA biedt via hun website en een brochure. Sommige tussenhandelaren hebben een demo-showroom, waar je als consument ook welkom bent. Dat biedt kansen voor de vervangingsmarkt. Maar dat kan natuurlijk ook digitaal, met een scherm op de winkelvloer.” 

Optimaal warmtebehoud met huls

Energie- en warmteverlies zijn vandaag de dag belangrijke items. Bij dubbelzijdige - of enkelzijdige door en door montage is warmteverlies onvermijdelijk, zowel bij het slot en vooral bij de cilinder is dit een probleem. Die koudebrug bij de deurgrepen wordt door AXA opgelost door een kunststof thermohuls om de bevestigingsbout te plaatsen. Bouwens: “Dit hebben we bedacht en in de praktijk laten onderzoeken. Bij een temperatuur van 5 graden buiten en 25 graden binnen is het verschil gemeten wanneer de huls wel of niet toegepast wordt. Het resultaat? De temperatuur van de greep aan de binnenzijde zonder huls was 9,2 graden, met huls was deze 22,6 graden. Het werkt dus echt. Het zijn kleine zaken waarop je ook kunt besparen.”

AXA, Veenendaal, 0318 536 111, www.axahomesecurity.com, info.axa.home@allegion.com