Ook Berner opent nu een fysiek filiaal. Een depot noemen ze het zelf.

Het Berner-depot in Barneveld biedt 3.000 producten – persoonlijk advies – 24/7 afhalen – leveringen op locatie.

Een interessante stap in een bouwgroothandel waar netwerk aan alle kanten bewegen. We zien BMN IJzerwaren fysieke locaties overnemen. Net zoals BMN Nelemans en Van Keulen integreerde en TABS expandeert. Toolstation zien we op eigen houtje keihard groeien qua aantal vestigingen. En vergeet ook de fysieke expansie van Würth niet.

Berner opent depot in Barneveld

En nu dus ook Berner: op 2 januari opende de technische groothandel de deuren van haar depot in Barneveld. Dat depot beschikt over ruim 3.000 producten zoals chemie, bevestigingsmaterialen, machines, gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast is het Berner depot in Barneveld een centrale ontmoetingsplaats voor de vakman waar de Berner medewerkers klaar staan voor advies en product demonstraties.  

Fysieke schakel in omnichanel-aanpak

“Met dit verkooppunt in Barneveld spelen we in op de ontwikkelingen in de huidige bouwsector,” legt Michael Zwager, Sales Director Nederland uit. “Door het gebrek aan personeel is het voor (bouw) bedrijven belangrijk hun medewerkers maximaal in te zetten voor hun corebusiness. Wij willen bijdragen aan de continuïteit in de bouw. Bovendien past dit depot perfect binnen de omnichannel strategie van de Berner Group. Met onze buitendienst staan we als bedrijf al heel dicht bij de praktijk van onze klanten. Maar met dit nieuwe depot beleven onze klanten op weer een andere manier de persoonlijke verbinding met onze mensen, producten, services en ons merk.” De komende jaren zal het aantal depots in de Benelux verder worden uitgebreid in lijn met de omnichannel-strategie. 

Afhalen, Collect-box en services

Vanuit het depot worden diverse nieuwe leveringsservices aangeboden. Met Click/Call & Collect kunnen de gewenste producten online of telefonisch worden besteld en binnen een uur worden afgehaald. De Berner Collect Box, vóór de ingang van het pand, biedt daarnaast de mogelijkheid een bestelling 24/7 af te halen in deze beveiligde kluis. En als de bouwplaats niet verlaten kan worden, dan krijgen klanten met de Express Deliveryservice hun bestelde goederen nog dezelfde dag op de gewenste plek. En het nieuwe fysieke depot biedt ook een Inspection & Certification-service voor periodieke keuringen ter plaatse door gecertificeerde keurmeesters én een aangename ruimte voor het houden van (bouw)vergaderingen. 

Wil je meer weten over Berner? Lees dan het MIXpro-interview met Berner-directeur Wout van Stokrom.