TABS – onder andere moeder van Jongeneel en PontMeyer – nam de drie bedrijven van Alex van Gruijthuijsen in Beneden Leeuwen over.

De overname betreft alledrie de bedrijven van Van Gruijthuijsen:  

  • Alex Bouwmarkt
  • KlusWijs Beneden-Leeuwen
  • GBM Sanitair Studio

TABS is B2B-gigant

TABS Holland is een vooraanstaande leverancier van hout, plaat en bouwmaterialen op de Nederlandse markt van nieuwbouw, renovatie en onderhoud. De activiteiten van TABS Holland bestaan uit verschillende bedrijven, waaronder de landelijke hout-, plaat- en bouwmaterialen-handels PontMeyer en Jongeneel en een aantal groothandels.

Van Gruijthuijsen: B2B én B2C

Alex Bouwmarkt verkoopt bouwmaterialen, KlusWijs Beneden-Leeuwen (zie MIX-berichten over KlusWijs) is een doe-het-zelf detailhandel, waar zowel particuliere als zakelijke klanten terecht kunnen, en GBM Sanitair Studio is een sanitair- en tegelshowroom. Alex van Gruijthuijsen startte de bouwmarkt in 1985, in 2005 werd de doe-het-zelf detailhandel afgescheiden van de bouwmarkt en in 1995 werd de verkoop van sanitair en tegels toegevoegd. De drie activiteiten zijn gezond en hebben een goede regionale positie. Hiermee is de overname aantrekkelijk voor TABS Holland.

TABS nu 104 vestigingen

Na de verwerving van de bouwmarkt/groothandel heeft TABS Holland 104 vestigingen verspreid over Nederland. Naast PontMeyer, Jongeneel, Hormes Bouwmaterialen en Houthandel Looijmans maken de volgende importeurs/groothandels deel uit van het bedrijf: Heuvelman Hout, RET Bouwproducten, de Hillegersbergsche Gevelproducten, Centrop Houtimport, Withagen Houtprodukten, Trima, Houthandel van Dam en Astrimex. Het bedrijf telt ongeveer 1.680 FTE. Bij de bedrijven van Alex van Gruijthuijsen werken 13 FTE.

René Olsthoorn, CEO van TABS Holland: “We zijn blij met de aanstaande overname van de bouwmarkt/groothandel van Alex van Gruijthuijsen. We zien het als een mooie aanvulling op onze activiteiten en specifiek op de overname van Hormes Bouwmaterialen, het bedrijf dat begin 2022 is toegevoegd aan TABS Holland. De bouwmarkt/groothandel is gezond en heeft een goede naam. Door uitbreiding van onze landelijke dekking met de locatie in Beneden-Leeuwen kunnen wij onze klanten nog beter bedienen.”

Hans Hortensius, directeur van doehetzelf-formule KlusWijs meldde zich naar aanmelding van het persbericht bij MIX: "Voor KlusWijs verandert er op zich niets, behalve dat de winkel in Beneden Leeuwen nu een nieuwe eigenaar heeft. De winkel blijft KlusWijs en ook in de leveranciers-sfeer zal er niets veranderen. TABS heeft aangegeven dat ze de doehetzelf-winkel graag doorzetten onder de vlag van KlusWijs. En daar zijn wij op onze beurt ook heel content mee. Interessant om een partij als TABS er als franchisenemer bij te hebben."