TABS Holland N.V. heeft een overeenkomst getekend voor de overname van De Jong Hout en Staalhandel in Rhenen (provincie Utrecht).

Toen we in een eerder interview met TABS-ceo René Olsthoorn vroegen naar expansieplannen, zei Olsthoorn lachend: “Ik hoop meer dan nul. Maar we zijn beursgenoteerd en kunnen daar natuurlijk niets over zeggen. Behalve dat we altijd op zoek zijn naar gezonde groei en dat we geïnteresseerd zijn als we een goed bedrijf kunnen overnemen tegen condities die ons bevallen en wij daar als bedrijf beter van worden. Dat kan over meerdere assen, zoals je ziet in onze laatste vijf overnames."

Online speler overgenomen

En sindsdien is De Jong dus de eerstvolgende. De Jong Hout en Staalhandel is een online speler in de markt waarop ook TABS Holland actief is. Het assortiment bestaat vooral uit Douglas hout, steigerdelen, houten schuttingen, maar ook uit funderingsstaal, als bouwstaalmatten e.d.. Bewerkingen zijn eveneens mogelijk.

Groeipotentie

Anton de Jong startte De Jong Hout en Staalhandel in 2011, aanvankelijk vanuit huis. Vanwege het succes en de aanhoudende groei werd binnen vijf jaar de huidige locatie in Rhenen in gebruik genomen en werden medewerkers aangetrokken. In 2019 volgde de aankoop van extra opslag-capaciteit en werd de inkoop en voorraadbeheer geautomatiseerd. De activiteiten van De Jong Hout en Staalhandel zijn zeer gezond en hebben groeipotentie, o.a. vanwege de toenemende vraag naar online verkoop. Hierdoor is De Jong Hout en Staalhandel een waardevolle toevoeging aan de huidige activiteiten van TABS Holland en een aantrekkelijke overname.

TABS nu 106 vestigingen

Na de verwerving van De Jong Hout en Staalhandel en de vijf in 2022 en 2023 gerealiseerde overnames, heeft TABS Holland 106 vestigingen verspreid over Nederland. Naast de handelsondernemingen PontMeyer, Jongeneel, Hormes, Looijmans en Alex van Gruijthuijsen maken de volgende importeurs/groothandels deel uit van het bedrijf: Heuvelman Hout, Konings- Blaauw Houthandel, RET Bouwproducten, de Hillegersbergsche Gevelproducten, Centrop Houtimport, Withagen Houtprodukten, Trima, Houthandel Van Dam en Astrimex. Het bedrijf telt ongeveer 1.700 FTE. Bij De Jong Hout en Staalhandel werkt een team van ca. 5 FTE.

René Olsthoorn, CEO van TABS Holland: “We zijn blij met de aanstaande overname van De Jong Hout en Staalhandel. We zien het als een mooie aanvulling op onze activiteiten en met name op de online activiteiten. De Jong Hout en Staalhandel is een zeer gezond bedrijf met zeer gestroomlijnde processen en veel potentie. Door uitbreiding van onze landelijke dekking met de vestiging van De Jong Hout en Staalhandel kunnen wij onze klanten nog beter bedienen.”

Lees hier alles over TABS Holland, het eerdere interview met TABS-ceo René Olsthoorn of het interview met Marcel Douma over TABS' online stappen of MIXpro's infographic van het netwerk van TABS Holland.

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].