Voor BME's CEO Remco Teulings was het slechts een kwestie van tijd dat Raab Karcher om zou gaan naar BMN.

“Vanzelfsprekend gaan de twee samen onder één propositie.” Daar liet BME-topman Remco Teulings geen misverstand over bestaan. Uiteindelijk zal alles onder één propositie vallen. Daar werken we beslist naartoe, want dat levert ook weer verdere synergievoordelen op. Maar Raab Karcher en BMN draaien bijvoorbeeld op verschillende systemen, daardoor is dat nog niet gebeurd.”

Computersystemen én vestigingen

Maar dat was toen. En intussen heet Nelemans ook BMN Nelemans. En Van Keulen al BMN Van Keulen. BME laat geen gras groeien over de aansluiting van overgenomen bedrijven en bouwt nu ook de Raab Karcher-vestigingen om naar BMN. De eerste vestigingen gingen in oktober al over op het computersysteem van BMN en de weken daarna gingen achtereenvolgens al diverse vestigingen om van Raab Karchers ‘rood’ naar BMN’s ‘oranje’.

Raab Karcher zegt zelf over de overgang: “We doen ons best om de volledige re-branding op korte termijn te laten plaatsvinden. Denk hierbij aan het aanpassen van het logo op het pand, maar ook op het briefpapier en op de vrachtwagenzeilen et cetera.”

Intussen zijn bijna alle Raab Karcher-vestigingen 'om' naar BMN Bouwmaterialen. Zie MIXpro's achtergrondinformatie over de transformatie van Raab Karcher naar BMN.