Met trots kondigde Bouwcenter aan dat het per 1 april 2024 de handen ineenslaat met handelsbedrijf Ekoplus.

Deze strategische overname betekent een verrijking van het Bouwcenter-assortiment met het volledige gamma aan ecologische bouwmaterialen van Ekoplus.

Duurzaam bouwen naar breder publiek

Emmanuel Laugs, de eigenaar van Ekoplus, geeft aan: "Deze samenwerking met Bouwcenter is een kans om onze passie voor duurzaam bouwen uit te bouwen, en een breder publiek te bereiken met onze ecologische bouwmaterialen.”

Gezamenlijke inzet

Lex Hemels, directeur van Veris/Bouwcenter zegt: "Wij zijn zeer verheugd om Ekoplus te verwelkomen in de Bouwcenter-familie en kijken uit naar de gezamenlijke inzet voor milieuvriendelijke oplossingen in de bouwsector."

Integratie in Bouwcenter-bedrijven

De overname zal gepaard gaan met een zorgvuldige overdracht van klanten van Ekoplus naar de Bouwcenter-bedrijven. Daarnaast zullen de contacten en contracten van de toeleveranciers van Ekoplus op zorgvuldige wijze binnen Veris worden geïntegreerd.

Anders dan gepland

Met deze overname geeft Bouwcenter een iets andere invulling aan de Duurzaamheids-ambitie dan gepland. Op [Bouwgroothandel Bijeen] van 2022 kondigde Bouwcenter-directeur Lex Hemels nog aan om vanuit Bouwcenter een stand-alone Bouwgroen-vestiging te stichten van waaruit Bouwgroen verder de Bouwcenter-groep in zou kunnen vloeien.