Ze stonden al een tijdje online, de cijfers van BME, de moeder van o.a. BMN. Nu ook op MIXpro.

Financial results Full Year 2023:

  • Revenue: € 5,368 million, reflecting a limited decline of 1.8% compared to record high 2022
  • Normalized EBITDA decreased by 23% to € 349 million
  • Normalized EBITDA margin decreased to 6.5% of revenue (FY 2022: 8.3%)
  • Operating Cash Flow increased by 4% to €414 million (FY 2022: € 399 million)
  • Cash Conversion increased by 17%pts to 82% (FY 2022: 65%)

Dalend volume, neerwaartse prijzen en druk op kosten

In een toelichting op de cijfers vertelt BME-ceo Tremco Teulings dat BME in 2023 ten opzichte van 2022 een sterke verandering te verduren kreeg. Teulings spreekt van dalend volume, neerwaartse druk op prijzen en sterk stijgende operationele kosten. Desondanks wist BME de terugval in de omzet te beperken tot -1,8%. Op een omzet van € 5,4 mrd realiseerde BME nog een winst van € 349 mln (-23%).

Marktaandelen behouden

BME startte een grootschalige operatie om de kosten te drukken, wist inkoopcondities bij leveranciers sterk te verbeteren en voerde commerciële initiatieven uit, zowel op het gebied van pricing als van private label. Daardoor heeft BME marktaandelen weten te behouden of zelfs te vergroten, zo claimt Teulings.

Ook op gebied van ESG zette BME flinke stappen om duurzaamheid in te bedden in de dagelijkse processen. Zie BME's Duurzaamheidsverslag.

Context bij BME en BMN

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].