Dit jaar bestaat Saint-Gobain 350 jaar, Weber 115 jaar en Beamix 50 jaar. ‘Voorsprong door Oorsprong’ is de realiteit. Reden genoeg voor een feestje in de vorm van een open dag.

Zaterdag 26 september stonden bij Weber Beamix de deuren open voor iedereen die ondergedompeld wilde worden in de wereld van droge mortel. Het was een groot succes. Ruim 850 bezoekers grepen de kans om een kijkje achter de schermen te nemen.

Het was zeker de moeite waard! De bezoekers kregen een rondleiding door de fabriek waar zij het gehele productie­proces konden zien. Er waren verschillende demonstraties en er werden leuke workshops gegeven. Daarnaast konden de bezoekers het nieuwe Saint-Gobain Training Center bewonderen. Hier kunnen professionals in de bouw cursussen en workshops volgen om zowel in theorie als praktijk kennis en ervaring op te doen. Tijdens de open dag gingen ook de kinderen aan de slag met het metselen van een muurtje en het betegelen van een wand. Weber Beamix kreeg ongelofelijk veel positieve reacties over het bedrijf, de leuke activiteiten en de fantastische organisatie van deze dag.

De bezoekers maakten kennis met een innovatief bedrijf
waar de historie door de aderen van de medewerkers stroomt. Al jarenlang stapelt Saint-Gobain Weber Beamix innovatie op innovatie. Altijd gericht op vooruitgang, het verbeteren en vergemakkelijken van het werk en de arbeidsomstandigheden van de gebruiker. Zo introduceerden ze in 2014 na ruim twee decennia van ontwikkeling het baanbrekende product:  Vloeibare ZandCement® (VZC). De eerste die voldoet aan alle kwaliteitseisen én het haar gebruikers daadwerkelijk makkelijk maakt.

Weber Beamix belooft dat dit nog maar het begin is. Bij alles wat ze doen geldt: “Voorsprong door Oorsprong’.