Sinds januari is een deel van het Buva-assortiment hang- en sluitwerk verkrijgbaar bij PontMeyer. Dit betreft meerpuntssluitingen, kerntrekbeslag, scharnieren, cilinders en binnendeurbeslag.

Buva speelt eigenlijk tussen de linies. Is het een fabrikant? Of is het een ijzerwarengroothandel? Eigenlijk is het bedrijf allebei. Buva combineert exclusiviteiten van bepaalde fabrikanten met eigen ontwikkelingen en levert zo een totaalpakket van hang- en sluitwerk, dorpels, ventilatie en hardglasoplossingen. Aan de handel, maar ook aan de bouw en (timmer-) industrie direct. Dat maakt dat de ijzerwarenhandel moeilijk zaken doet met het bedrijf uit Barendrecht. 'Want je koopt niet bij een collega...', is de oude gedachte.

Win-win

PontMeyer kijkt daar kennelijk anders naar en ziet kansen. De bouwgroothandel heeft een A-merk in de schappen liggen en krijgt meer expertise voor projectondersteuning op het gebied van hang- en sluitwerk, bijvoorbeeld voor complexe sluitplannen. 
Daarnaast wordt PontMeyer door de toevoeging van Buva aan het assortiment een one-stop-shop voor de hele gevel. Naast voorraadwerk, wordt het namelijk ook mogelijk om maatwerk zoals Buva-IsoStone onderdorpels en hardglas ramen via PontMeyer te bestellen. Voor beide partijen dus een sterke uitbreiding van de distributiekanalen, want via PontMeyer kan Buva direct de ZZP-er bedienen. 

De samenwerking wordt in eerste instantie uitgerold in zes vestigingen. Later volgen meer vestigingen, zodat de ZZP-er in heel Nederland terecht kan. De eerste, Den Haag, draait inmiddels.