[Bouwgroothandel Bijeen] moest voor Bauhaus-directeur Matthieu Moons wel haast voelen als het hol van de leeuw. Hij betoogde dat Bauhaus bouwmarkt is én bouwgroothandel tegelijk. Het familiebedrijf...

... Bauhaus werd in 1968 opgericht. Inmiddels is het bedrijf in achttien landen actief. Op 4 september 2015 opende de eerste Bauhaus-vestiging in Nederland. Volgens algemeen directeur Bauhaus Mathieu Moons biedt de consumentenmarkt in Nederland veel kansen. “Er zijn veel zwakke aanbieders. De markt voor de professionele gebruikers is voor ons ook heel interessant al ligt de competitie daar anders. Daar zijn specialisten die uitblinken en innovatief zijn en aanbieders die een overzichtelijk en klein, maar compleet assortiment aanbieden.” Bauhaus heeft in diverse landen webshops. Voor Nederland zit die ook in de planning. “Ook zonder webshop zijn we succesvol, maar er ligt veel potentie om via die multimedia-weg professionals en consumenten te bereiken.”

Op [BB] luisterden de 220 deelnemers naar Willem Vermeend, naar een vierkoppig branchepanel, naar ZZP'ers en naar Matthieu Moons van Bauhaus.