Destil-moeder Descours & Cabaud Nederland nam BTN en Henny van Ommeren over. Een overname die meer betekent dan 'een paar winkels erbij'.

BTN en Henny van Ommeren zijn twee zusterbedrijven met samen 8 vestigingen en een sterke focus op persoonlijke beschermingmiddelen, werkkleding en wegbebakening. Die laatste activiteit is een mooie aanvulling op het werk van Destil binnen Descours & Cabaud NL. Destil is al behoorlijk actief op de eerste twee gebieden en bedient grote aannemers op infrastructurele werken. Activiteiten op gebied van wegbebakening zijn daarin een nieuwe troef.

Meer dan 'paar winkels erbij'

Destil-directeur René Kars: "Er is veel overlap in activiteiten met de business binnen de bestaande pijlers binnen Descours & Cabaud. Dat zijn Prolians voor de bouw met Destil, Kroon en Wiek de Laat en Dexis voor de industrie. Tegelijkertijd is er vooral ook veel nieuw specialisme dat ons gaat versterken. Daarmee is de overname van BTN en Henny van Ommeren veel meer dan 'een paar winkels erbij'. Want met een netwerk van 50 vestigingen hebben we er eigenlijk niet méér nodig om klanten in het hele land te kunnen bedienen."

Rob van der Cammen, mede directeur van BTN/Van Ommeren vult aan: “In onze zoektocht naar de perfecte overnamepartner hebben we ons laten leiden door toekomstige synergie. De overeenkomsten en de verschillen gaan er voor zorgen dat zowel DESTIL en DEXIS als BTN en Van Ommeren een sterkere positie krijgen." De komende 12 maanden blijven Egon IJntema en Rob van de Cammen aan als algemeen directeuren: “Het is onze intentie om in het komende jaar een geruisloze overgang voor te bereiden”, aldus IJntema “In eerste instantie zal de klant er niet veel van merken. BTN/Van Ommeren blijft zelfstandig opereren.” Kars vervolgt: “BTN/Van Ommeren is een kerngezonde, succesvolle organisatie. Uiteraard gaan we op zoek naar synergiën op gebied van inkoop en logistiek, zo denken we aan het concentreren van de PBM activiteiten in Elst." Van der Cammen: “Het mooiste van de samenvoeging is dat we klanten van beide bedrijven een nóg completer assortiment kunnen aanbieden.” 

BTN en Van Ommeren zijn lid van inkoopcombinatie Zevij-Necomij. Destil is ook lid van Zevij-Necomij. Na het vertrek van Polvo als gevolg van de overname door Isero-moeder Grafton misschien wel het grootste lid.