​Inkooporganisatie Zevij-Necomij heeft in 2019 een omzetstijging van 3,3 % behaald. Dit resulteert in een omzet van € 555 mln.

De economische groei zet zich voort en ook de groothandels in bouw en industrie merken dat. De omzet bij de aangesloten Nederlandse groothandels in de bouw steeg in ieder geval met 2,6 %, bij de Nederlandse industriegroothandels was dat 3,4 % en bij de aangesloten Belgische groothandels 5,7 %. Dit alles maakt dat de omzet van Zevij-Necomij in 2019 uitkomt op € 555 miljoen.

Magazijn en distributie

Per 1 januari 2019 is er een nieuw magazijn in gebruik genomen. In totaal beschikt Zevij-Necomij nu over 11.000 m2 magazijnoppervlakte. Het magazijn in Oosterhout zal de komende jaren een grotere rol spelen in de distributie van de goederen van fabrikant naar de groothandel. Verder zal de aandacht ook in 2020 uitgaan naar verdere digitalisering van de vele processen. Op dat vlak worden ook de aangesloten groothandels ondersteund met verdere verrijking van data en met de aanbieding van webshops en bestel-apps.

Onlangs is er een samenwerking met het marketing- en communicatieplatform IJzersterk aangekondigd, via welke Zevij-Necomij, de leveranciers en de leden doelgericht gaan samenwerken om online-marketingcampagnes richting de eindklant succesvol te maken. Ander thema’s zijn maatschappelijk verantwoord ondernemen, intensivering van de samenwerking binnen Euro Craft en groei van het private label 4tecx.

Over Zevij-Necomij

Zevij-Necomij is een inkooporganisatie voor de technische groothandel en de ijzerwarenvakhandel in de Benelux. Er zijn 138 groothandels aangesloten met in totaal 544 vestigingen. Het uitgebreide assortiment omvat alle producten op het gebied van ijzerwaren, gereedschappen, machines en hang- en sluitwerk. Kernactiviteit is het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen en goede handelscondities als resultaat. Bekijk ook de website: www.zevij-necomij.com.