Destil heeft een algoritme ingezet om de prijsstelling automatisch af te stemmen op verschillende klantgroepen. “Dankzij de voorspellingen op basis van prijselasticiteit zijn ook niet kopende bezoekers bij ons gaan kopen.”

Dat vertelde René Kars, directeur van de groothandel voor bouw en industrie, in een recent B2B-webinar van Emerce. “Aanvankelijk was er weerstand intern. Medewerkers vonden het vreemd dat een algoritme de prijzen ging bepalen (…) Ze wilden eerst zien, dan geloven. Tegenwoordig neem tegenwoordig vooral E-commerce en datamensen aan.”

30% omzet online

Destil boekt nu ongeveer 30% van de omzet online, een aandeel dat in de loop van komend jaar de 50% moet passeren. De omzet (circa € 100 mln op jaarbasis) groeit mede dankzij de inzet van datagedreven realtime recommendations, waarbij behalve online ook winkel- en telefonische gegevens worden meegenomen. Verder maakt Destil onder andere gebruik van data om voorraden te optimaliseren en duurzame bezorging met elektrische bakfietsen vanuit de vestigingen te organiseren.

Meer lezen? Check dan het complete MIXpro-artikel over data-gedreven e-commerce in de bouwgroothandel.

 

B2B E-commerce Markt Monitor 2020

Nergens wordt er zoveel digitaal ingekocht als in de bouwnijverheid. Dat blijkt uit de B2B E-commerce Markt Monitor 2020, eind oktober voor de tweede keer verschenen in opdracht van Thuiswinkel.org, PostNL, De Nieuwe Zaak en Currence. In de afgelopen twaalf maanden deed 60% van de inkopers in de bouw een online bestelling, tegenover 44% vorig jaar. De bouwsector is de digitale dienstverlening voorbijgestreefd. Een coronaeffect is niet specifiek onderzocht, maar wel waarschijnlijk. De snelle adoptie van online bestellen in de bouw is volgens Kerstholt mede te danken aan de versnelde digitalisering van bouwgroothandels; aanbod schept ook vraag. “We merken dat als men eenmaal een eerste online bestelling heeft geplaatst, het gedrag hierdoor blijvend verandert.”