Na de update van de MijnThuis-formule pakte 4Plus voor haar bouwmaterialenhandels ook de BPG-formule aan. Die heet voortaan BouwPartner. Zonder 'Groep' dus.

In een interview met MIXpro legt formulemanager Marc Simonis dat de naam BPG – als afkorting – eigenlijk te weinig bekendheid had. Te weinig link met de sector en te weinig met de dienstverlening. Daarom nam 4Plus ook de BPG-formule op de schop. Eind 2020 pakte 4Plus de MijnThuis-formule al aan. "Die formule lag zowat op zijn gat", zei Simonis over MijnThuis vóór de update.

Lokaal ondernemerschap

Groot verschil is dat BPG voortaan als BouwPartner door het leven gaat. Die naam kan gebruikt worden als Voor 'A ga je naar Bouwpartner B' en 'Voor X ga je naar Bouwpartner Y'. Waarmee de formule producten en productgroepen, maar ook dienstverlening kan koppelen aan de lokale BouwPartner. Ook zijn bepaalde componenten van de formule niet meer alleen voorbehouden aan formule-leden, maar beschikbaar voor alle 4Plus-leden. Zo is voortaan ook het private label groepsbreed beschikbaar.

In MIXpro 2021-1 (verschijnt in februari) lees je een compleet interview met BouwPartner-formulemanager Marc Simonis en 4Plus-directeur Kees Machielse.