Met een omzet van een slordige € 3,9 mrd realiseerde BMN-moeder BME een groei van 3,4%. Tegelijkertijd groeide de winst met 9,6%.

De omzet groeide met 3,4% tot € 3.887 mln. Daarvan kwam 2,1% uit organische groei. Met dat mooie resultaat kwam de ebitda € 25 mln hoger uit op € 285 mln. Een respectabele 9,6% hoger dan een jaar eerder. Daarmee komt de ebitda-marge uit op 7,3% van de omzet.

Dit zijn cijfers uit het eerste volledige boekjaar van BME sinds de 'carve-out' uit CRH. CEO Remco Teulings noemt dat een bevestiging van de groeiambitie die BME heeft voor de komende jaren.

BMN, Bouwmaten én Raab Karcher, Galvano en Tegelgroep Nederland?

In Nederland is BME actief met BMN Bouwmaterialen, BMN IJzerwaren en BME Bouwmaten. En ook lopen er exclusieve onderhandelingen met Saint-Gobain over de overname van de groep van Raab Karcher, Galvano en Tegelgroep Nederland (Saint-Gobain Distribution Netherlands). Bij de bekendmaking van die gesprekken gaf BME aan te hopen de overname in de eerste helft van dit jaar af te kunnen ronden. In het bericht over de jaarcijfers is die termijn al opgerekt naar 'over the due course on 2021'.

Check een vergelijking tussen omzetten en winstmarges in de bouwgroothandel.