Party-time bij BME en Saint-Gobain. De Europese Mededingingsautoriteit ziet geen bezwaar in de overname van de handelsgroep met Raab Karcher door de moeder van BMN.

Begin dit jaar maakten BMN-moeder BME en Saint-Gobain bekend dat ze in gesprek waren over de overname van SG's Nederlandse distributiegroep waar Raab Karcher, Tegelgroep Nederland, Galvano, Van Keulen en De Jager-Tolhoek onderdeel van uitmaken.

En die overname is nu eindelijk goedgekeurd door de Europese Mededingingsautoriteiten. De onderzoekers concludeerden dat er voldoende concurrenten overbleven om de mededinging te waarborgen.

In 2019 zette SGBD NL € 522 mln om, tegen een ebitda van € 11 mln. Dit allemaal onder de merken Raab Karcher, Tegelgroep Nederland, Galvano en Van Keulen die samen 38 vestigingen en meer dan 1.000 medewerkers hebben. De transactie zal gebaseerd zijn op een ondernemingswaarde van € 150 mln, zeiden beide partijen in hun eerste bekendmaking (check MIXpro-bericht over de overname van de groep van Raab Karcher dor de moeder van BMN).

Check cijfers van enkele branche-genoten van BMN en Raab Karcher.