BMN IJzerwaren pakt door in het groeiscenario met de overname van ijzerwarenhandel De Jong en Roos en Jonker Deurmontage.

Robert Jan Kennis – formulemanager BMN IJzerwaren – zei het al: "we mikken op minstens zes nieuwe vestigingen in 2021 op weg naar landelijke dekking". Met Tilburg en Arnhem heeft hij er dit jaar al twee te pakken. En vandaag tekende hij de overname van ijzerwarenhandel  – en collega Ferney-lid – De Jong en Roos en Jonker Deurmontage. Met deze twee overnames breidt BMN IJzerwaren uit met drie vestigingen, gesitueerd in de provincies Noord-Holland en Flevoland. 

De Jong en Roos is gevestigd in Schagen en Almere en geeft advies op het gebied van ijzerwaren, gereedschappen, bevestigingsmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Projectondersteuning in hang- en sluitwerk en vertegenwoordiging van onder andere Duco en Maco maakt De Jong en Roos een ware specialist in de ijzerwarenwereld, aldus BMN IJzerwaren. Familiebedrijf Jonker Deurmontage voorziet naast de assemblage en montage van deuren in reeds voorgemonteerd hang- en sluitwerk. Jonker Deurmontage strekt zich uit in werkgebieden in de lijn van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en Friesland.

Kennis (o.a. ex-Isero) verklapte trouwens nog dat BMN IJzerwaren binnenkort ook in Rotterdam en Amsterdam de deuren opent.

Context rondom de overname van De Jong en Roos door BMN IJzerwaren: De Jong en Roos is lid van inkoopcombinatie Ferney. Ook BMN Bouwmaterialen (en dus ook BMN IJzerwaren) is lid van deze inkoopcombinatie. Net als ijzerwarengiganten Isero en Polvo die allebei dochter zijn van Grafton Netherlands. Van Isero en Polvo – en Destil – is het bekend dat ze graag expanderen door collega's over te nemen. Met de move van BMN IJzerwaren is er dus een gegadigde bijgekomen op de markt voor overname van ijzerwarenhandels. Zoals begin 2021 ook het Belgische Raedschelders Lecot zich al meldde. BMN IJzerwaren-formulemanager Robert Jan Kennis  is afkomstig van Isero, net als BMN's algemeen directeur Jan Boon en projectmanager Max Nieboer, die onder andere ook bij Zevij-Necomij werkte.