Het rommelt binnen Ferney Group. De inkoopcombinatie hield vandaag een bijzondere aandeelhoudersvergadering. Wat daar besproken is, wordt morgen pas bekend.

MIXpro werd getipt over 'rumoer in een bijzondere aandeelhoudersvergadering' en deed uiteraard meteen navraag op het Ferney-kantoor in Heerhugowaard, bij de Ferney-directie en bij enkele Ferney-leden. We kregen echter geen gehoor, hoorden 'geen commentaar', of ontvingen een stellige verwijzing naar een persbericht dat vrijdagochtend zal verschijnen.

Ferney is een inkoopcombinatie van ijzerwarenhandelaren waar spraakmakende ontwikkelingen zich opeenstapelden in de laatste jaren.

Ten eerste groeide het grootste lid - Isero - groter en groter. Vervolgens was het een heet hangijzer of Isero wel zou blijven na de overname van die andere ijzerwarengigant Polvo (Zevij-Necomij-lid) door Isero-moeder Grafton. Intussen bundelden andere Ferney-leden hun belangen in de Grip-groep en maakte Grafton bekend dat Polvo zou vertrekken bij Zevij-Necomij en lid zou worden van Ferney. Isero werkt sindsdien hard aan eigen merken.

En... BMN Bouwmaterialen – branchevreemd lid van Ferney – startte de separate ijzerwarenformule BMN IJzerwaren. Gesterkt met de ijzerwarenkennis van BMN's algemeen directeur Jan Boon en formulemanager Robert Jan Kennis (allebei ex-Isero) groeide het netwerk van BMN IJzerwaren in no-time uit van één naar zes. Onder andere door de opzienbarende overname van Ferney-lid De Jong en Roos door BMN IJzerwaren.

En dan maakten twee andere inkoopcombinaties in ijzerwarenland – Zevij-Necomij en Transferro – onlangs nog een samenwerking bekend waarbij Ferney in één klap op afstand van die twee komt te staan.