Nog maar kort geleden meldden we de vorderingen van BMN IJzerwaren in Rotterdam. En nu konden we al binnenkijken in de nieuwe vestiging in Amsterdam.

Het gaat hard bij BMN IJzerwaren, de specifieke ijzerwaren-formule van BMN Bouwmaterialen.

Toen formulemanager Robert-Jan Kennis in januari 2021 zei dat hij aan het eind van het jaar minstens zes vestigingen van BMN IJzerwaren zou hebben, namen we dat misschien met een korreltje zout. Maar het gaat hard nu. Na Den Helder volgde in januari Tilburg, daarna Arnhem en toen de overname van twee bestaande ijzerwarenhandels (waarvan eentje met twee vestigingen). Daarmee kwam BMN IJzerwaren al op 6 vestigingen. En als je daar de nieuwbouw in Rotterdam en de vestiging in Amsterdam bij optelt, zijn er dit jaar 8 BMN IJzerwaren-vestigingen.

Da's al bijna de helft van het netwerk van dat van Transferro's Probin. Check de aantallen vestigingen van de ijzerwarenhandel per 1-1-2021 maar eens.

We plaatsen trouwens vaker nieuws over expansie van bestaande organsiaties. Toolstations netwerk van vestigingen groeit hard, Bouwmaat timmert aan de weg met een Bouwmaat Compact-format. Lecot meldde zich op de Nederlandse markt. En vorige week ontdekten we dat het Franse Manutan ook op de Nederlandse ijzerwarenmarkt loert.

Kortom: het wordt druk op de ijzerwaren-markt. Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].