Isero slaat de eerste slag in de consolidatie van de ijzerwarenhandel in 2022. Met de overname van Regts breidt de ijzerwarengigant zijn netwerk in Noord-Nederland (Friesland) uit met vijf vestigingen.

Isero – dochtermaatschappij van Grafton Group plc  – maakt vandaag bekend dat zij branchegenoot (en mede-Ferney-lid) Regts heeft overgenomen. Regts heeft 5 vestigingen in Friesland en daarmee groeit Isero door naar 71 vestigingen. Na de geslaagde overname van Govers in april 2021, is dit wederom een mooie uitbreiding van haar vestigingennetwerk.

Expansie in Noord en Noord-Oost Nederland

Bert Bunschoten, Algemeen Directeur van Isero: “Regts heeft met haar 5 vestigingen een sterke regionale positie in Friesland. Deze acquisitie sluit goed aan op de recente acquisitie van Govers in Noord-Holland en de geleidelijke uitbouw van de marktpositie in Noord-Oost Nederland. Regts is een kwalitatief sterk bedrijf met een hoog serviceniveau, een sterke positie bij woningbouwcorporaties en een goede reputatie bij haar klanten en past derhalve goed in de strategie van Isero. Isero blijft investeren in groei, door het openen van nieuwe vestigingen en de overname van bedrijven, die de dekking van haar bestaande activiteiten in de ijzerwarenmarkt verder uitbreidt.”

Regts nu ook DC, ICT, concepten en Noxxidoors

“Wij zijn blij dat ons bedrijf onderdeel is geworden van de Isero organisatie en kijken uit naar de samenwerking. De aanpak en cultuur van de bedrijven passen goed bij elkaar en deze stap sluit aan op de strategische groeiambities van ons bedrijf”, aldus Jisse Regts, voormalig DGA van Regts. “De klanten van Regts kunnen nog gewoon op dezelfde professionele dienstverlening rekenen. Daarbij profiteren ze van de voordelen van Isero, zoals een groot vestigingennetwerk, een breed en diep assortiment, dagelijks beschikbaar vanuit het centrale distributiecentrum in Waddinxveen, en een moderne ICT-omgeving. Maar ook verwachten wij onze concepten, zoals voorraad beheersystemen, bus bevoorrading, keuring en registratie van gereedschap verder te optimaliseren en nieuwe concepten zoals een kledingbeheerssysteem en de Noxxidoors samenwerking met Berkvens op het gebied van utiliteitsdeuren en hang- en sluitwerk op termijn uit te rollen.” Jisse Regts blijft als directeur nog enige tijd actief betrokken bij de onderneming voor een goede overdracht en integratie. Gerrit-Jelle Regts en Aldert Regts, blijven in hun huidige rol aan de organisatie verbonden.

MIXpro schreef laatst al over De Slag om de IJzerwarenhandel (gratis link naar exclusief artikel).

Benieuwd naar de dwarsverbanden in de bouwmaterialenhandel, houthandel en ijzerwarenhandel? Naar de trends, de sleutelfunctionarissen, de kerngegevens, de marktcijfers en achtergrondverhalen? Check dan de [Business Update Bouwgroothandel].